Депутати Сокирянської міської ради звернулись до Президента України з проханням вжити невідкладних заходів щодо тарифікації комунальних послуг для бюджетних установ громади

Дата: 22.10.2021 11:43
Кількість переглядів: 668

Депутати Сокирянської міської ради восьмого скликання, на чолі із міським головою Василем Козаком, в ході чергової дванадцятої сесії, схвалили звернення до Президента України, Прем’єр-міністра та Голови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо вжиття невідкладних заходів задля забезпечення розрахунку за спожиті енергоносії установам бюджетної сфери громади.

Адже, у зв’язку з підняттям цін на постачання електроенергії та природного газу, першочерговою проблемою на сьогодні є незабезпеченість в коштах до кінця поточного року для фінансування бюджетних установ, комунальних підприємств та організацій в частині оплати комунальних послуг та енергоносіїв.

«Коштів, які наразі є в бюджеті громади, при таких цінах не вистачить навіть для того, аби забезпечити теплом заклади освіти та охорони здоров’я громади до кінця нинішнього місяця» - наголошує міський голова Василь Козак. Незабезпеченість в коштах до кінця поточного року для оплати комунальних послуг та енергоносіїв у бюджетних установах Сокирянської громади за підрахунками фахівців складає більше десяти мільйонів гривень.

Особливе занепокоєння викликають заклади охорони здоров’я громади. Адже,  тендерні договори, які були укладені КНП «Сокирянська лікарня» та  КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги»  розірвані в односторонньому порядку постачальниками природного газу. Тож якщо заклади освіти громади є можливість перевести на дистанційне навчання, то залишити без електроенергії та газу лікувальні установи громади, особливо в умовах масового поширення коронавірусу, неможливо.

У своєму зверненні депутати виступили з пропозицією врегулювати на державному рівні дане питання для бюджетної сфери, в першу чергу для закладів освіти та охорони здоров’я. Вбачають народні обранці як один із виходів з ситуації, яка склалася – надання додаткової субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, або встановлення регульованої ціни на енергоносії для бюджетних установ та спрощення процедури укладання договорів на постачання газу бюджетним установам.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь