На базі Сокирянської територіальної громади відбулась колегія Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області

Дата: 22.10.2021 17:33
Кількість переглядів: 278

За участю Сокирянського міського голови Василя Козака, голови Дністровської районної ради Олександра Янчака сьогодні, 22 жовтня, відбулось засідання колегії Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області.

Засідання пройшло під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Анжели Косован за участю начальника Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Івана Лисого, керівників структурних підрозділів Головного управління та установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби.

Звертаючись до учасників колегії, Сокирянський міський голова Василь Козак акцентував увагу на постійній продуктивній співпраці територіальної громади з Сокирянським управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області. «Ми маємо спільно працювати над тим, аби жителям громади і, в першу чергу нашим дітям, було створено безпечні санітарно-гігієнічні умови, належні умови для безпечного харчування. Особливо це стосується закладів освіти та громадського харчування» - додав міський голова. «В найближчій перспективі ми плануємо оновити харчоблоки та їдальні в закладах освіти згідно сучасних вимог та технологій» - зауважив Василь Васильович.

В ході проведення колегії було підбито підсумки роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за 9 місяців 2021 року за основними напрямками діяльності, а також обговорено шляхи вирішення проблемних питань, пов’язаних з реалізацією пріоритетних завдань у сфері відповідальності Держпродспоживслужби.

Зокрема, йшлося про здійснення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на об’єктах критичної інфраструктури області. Як зауважила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталія Клімчук, над питанням дотримання протиепідемічних норм та заходів суб'єктами господарювання потрібно працювати комплексно і відповідально. Та попри все, найбільш дієвим способом стимуляції громадської свідомості все ж таки залишаються фінансові санкції – зауважує фахівець. В ході розгляду даного питання звернуто увагу на належну роботу в напрямку дотримання протиепідемічних норм та правил працівниками Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби, а також її керівником Іваном Лисим.

Окрім того, обговорено стан систем об’єктів питного водопостачання та результати проведених заходів в закладах освіти області щодо підготовки до 2021/2022 навчального. Як зауважують фахівці, на території Сокирянської громади організація харчування дітей в закладах освіти налагоджена на належному рівні.

Окрему увагу приділено результатам роботи управління захисту споживачів, державного ринкового та метрологічного нагляду за 9 місяців поточного року, а також питанню вакцинації фахівців структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області. Також відмічено, що спеціалістами проведена відповідна робота по профілактиці, діагностиці та ліквідації інфекційних захворювань тварин та птиці, утриманню стабільної епізоотичної ситуації, виконанню державного плану моніторингових лабораторних досліджень, здійсненню сервісного обслуговування худоби населення. Цьогоріч в області зареєстровано випадки сказу тварин, африканської чуми свиней та трихінельозу лисиць, який виявлено і на Сокирянщині.

Підбито підсумки роботи сектору контролю за регульованими цінами. За даними спеціалістів, найбільше порушень зафіксовано у сфері тарифікації житлово-комунальних послуг та цін на лікарські засоби.

За підсумками роботи колегії, подяками Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області відзначено начальника Сокирянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Івана Лисого, начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Тетяну Жолудєву та фахівця І категорії відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Сокирянського управління ГУДПСС в Чернівецькій області Ганну Севергіну.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь