Заповненість Сокирянської лікарні хворими на коронавірусну інфекцію – 100 %

Дата: 25.10.2021 12:59
Кількість переглядів: 426

 

Стан розповсюдження коронавірусної інфекції на території Сокирянської громади обговорено сьогодні, 25 жовтня, в ході відповідної наради, яка відбулась у міській раді під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала, за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, заступника міського голови Оксани Бабій, керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко та керівників профільних служб.

За повідомленням директора КНП «Сокирянська лікарня» Олександра Андрійчука, станом на 25 жовтня 2021 року в стаціонарних відділеннях, передбачених для лікування хворих з СOVID-19,  перебуває 116 осіб. У 100 пацієнтів підтверджено діагноз «коронавірус», 16 – очікують результатів ПЛР-тестування.  Як зауважує Олександр Петрович, всі хворі, які потрапляють до лікарні, знаходяться вже у важкому стані. Наразі всі доступні точки з киснем заповнено. Спостерігається збільшення летальних випадків від коронавірусної хвороби.

«Ми погодили  зміну маршрутів госпіталізацій, тепер жителів Сокирянщини доправлятимуть для лікування у Кельменці та Хотин» - додає Олександр Андрійчук.

За даними, які містяться на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я України, Чернівецька область перебуває у «помаранчевому» рівні епідемічної небезпеки, який визначається сигнальним про наближення регіону до «червоної» зони. Область стане «червоною» автоматично, якщо спостерігатиметься перевищення хоча б одного з відповідних показників, серед яких завантаженість в регіоні ліжок з киснем більше ніж на 65 %.

Як пояснює директор КНП «Сокирянська лікарня» Олександр Андрійчук, «ми не опинилися в «червоній» зоні епіднебезпеки тому, що на території області збільшили кількість лікарень, які можуть надавати медичну допомогу хворим з коронавірусною інфекцією».

Значна кількість жителів громади перебуває і на амбулаторному лікуванні. Як інформує директор КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасія Заремська, наразі – це 101 людина. Більша половина вказаної кількості – мешканці міста Сокиряни.

Як зазначає Анастасія Євстафіївна, станом на сьогодні на території краю отримали щеплення трохи більше 7 тисяч осіб. У Сокирянській громаді працює мобільна бригада, яка проводить вакцинацію майже у всіх населених пунктах. Ін’єкції для щеплення є в достатній кількості. Днями отримано ще партію вакцини КОРОНАВАК, Pfizer-BioNTech та Astra Zeneka.

Шановні жителі Сокирянщини, ситуація з поширенням коронавірусної інфекції критична, закликаємо вас без нагальної потреби не відвідувати адміністративний центр громади, за можливості – залишайтесь вдома! Окрім того, медики закликають перед відвідуванням поліклініки на базі КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» зателефонувати своєму сімейному лікарю та без нагальної потреби  не відвідувати лікувальний заклад!

Новий штам коронавірусу доволі підступний. Як зазначають фахівці, його контагіозність – 100 %. Тобто для того, щоб інфікуватися достатньо лише пів години та дистанції 1 метра з носієм вірусу.

Будьмо соціально свідомими! Від кожного  з нас може залежати чиєсь життя!

Правила протиепідемічної безпеки залишають незмінними: носіть засоби індивідуального захисту, дотримуйтесь соціальної дистанції, а найголовніше – уникайте місць масового скупчення людей! Пам’ятайте, хворобу легше попередити, аніж її лікувати!

Вакцинація залишається єдиним способом максимально вберегти себе та своїх близьких від ускладнень, які може спровокувати вірус.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь