Міська рада долучилась до проєкту ревіталізації занедбаних об’єктів

Дата: 28.10.2021 12:55
Кількість переглядів: 631

Сокирянська міська рада долучилась до участі в проекті Міністерства Фондів і Регіональної політики Республіки Польща "Підтримка органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в Україні в імплементації Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки у сфері розвитку та ревіталізації міських територій".

Проект ревіталізації територій спрямований насамперед до місцевої громади та її жителів, оскільки саме вони будуть кінцевими  бенефіціарами підтримки європейських партнерів. Він має на меті зробити ревіталізацію дієвим інструментом регіональної політики та елементом розвитку й управління містами.

Підхід ревіталізації дозволяє зберегти архітектурне чи культурне надбання населеного пункту, урізноманітнити життя мешканців та  стимулювати появу нових ініціатив та локальних продуктів. Загалом, ревіталізація – це переоцінка ролі занедбаного об’єкта, будівлі чи простору, і його відновлення зі старим або новим призначенням.

Наразі проходить перший етап впровадження проекту   - навчальні семінари, які передбачають пояснення суті ревіталізації на прикладі польського та молдовського досвіду. Участь у навчальних заходах бере начальник відділу економічного розвитку та залучення інвестицій міської ради Андрій Маркевич.

Наступним етапом участі громади у вказаному проекті стане аналіз потреб, викликів і проблем у сфері підготовки та проведення ревіталізаційних заходів на території Сокирянської громади. Як зауважують експерти, ревіталізація – додаткова можливість залучити грантові кошти у громаду.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь