Відбулося засідання комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам громади

Дата: 04.11.2021 17:24
Кількість переглядів: 544

Відповідно до розпорядження Сокирянського міського голови Василя Козака від 12 жовтня 2021 року №305-р, при Сокирянській міській раді створено комісію з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам Сокирянської територіальної громади. До складу комісії увійшли керівники окремих профільних структурних підрозділів міської ради, представники податкового органу та державний інспектор з контролю за використанням та охороною земель відділу номер 2 Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області.

Створена комісія з метою збільшення надходжень від плати за землю, захисту майнових прав міської ради від несумлінних землекористувачів, що ухиляються від вчасного укладання договорів оренди та недопущення безоплатного використання земельних ділянок комунальної власності, що призводить до втрат міського бюджету, а також визначення та відшкодування збитків, завданих Сокирянській територіальній громаді в наслідок порушення порядку землекористування.

Також, відповідно до розпорядження міського голови, на території громади розпочала свою роботу робоча група з перевірки на предмет дотримання законодавства про працю, земельного, податкового та містобудівного законодавства суб’єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність на території громади. За результатами роботи вказаної групи було виявлено використання земельних ділянок комунальної власності суб’єктами господарювання без наявних правовстановлюючих документів.

Тож сьогодні, 04 листопада, під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала, відбулось засідання комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам Сокирянської громади, де було розглянуто два питання щодо нарахування збитків завданих окремими суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на території громади.

Зокрема, йшлося про акт обстеження окремої земельної ділянки у селі Романківці, відповідно до якого, на день обстеження, в Реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутня інформація про наявність документів на право користування зазначеною земельною ділянкою, зокрема, що стосується укладеного договору оренди землі. За результатами розгляду,  комісією визначено збитки, нанесені землекористувачем, у вигляді 12 % від нормативної грошової оцінки землі, що становить майже чотирнадцять з половиною тисяч гривень.

Також членами комісії розглянуто акт обстеження ще однієї земельної ділянки у  місті Сокиряни, на якій розташована господарська нежитлова будівля та також відсутні будь які правовстановлюючі документи на користування цією ділянкою. Тож членами комісії також визначено збитки у вигляді 12 % від нормативної грошової оцінки землі, що становить більше ста двадцяти восьми тисяч гривень.

У випадку несплати грошових коштів суб’єктами господарювання у добровільному порядку в місячний термін, матеріали та висновки комісії будуть спрямовані до місцевої прокуратури для вжиття заходів відповідного реагування.

Акти, розглянуті комісією з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам Сокирянської громади, будуть винесені на розгляд чергового засідання виконавчого комітету міської ради.

Зазначимо, що Порядок визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 19 квітня 1993 року №284.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь