Відбулось засідання колегії відділу освіти міської ради

Дата: 05.11.2021 15:53
Кількість переглядів: 460

Сьогодні, 05 листопада, у стінах міської ради відбулось засідання колегії відділу освіти Сокирянської міської ради за участю міського голови Василя Козака, секретаря міської ради Любові Степаненко, начальника відділу освіти Галини Рябко, голови профспілки працівників освіти Анатолія Полонка, начальника Сокирянського управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Івана Лисого та керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти громади.

В ході засідання розглянуто низку актуальних питань розвитку галузі освіти Сокирянщини. Серед перших – питання, яке знаходиться на постійному контролі профільних служб, та стосується організації харчування в освітніх установах.

Цьогоріч за кошти освітньої субвенції вдалося здійснити капітальний ремонт харчоблоків та їдалень у трьох закладах освіти громади: Ломачинецькій гімназії, Сербичанському навчально-виховному комплексі та Гвіздовецькому ліцеї. Загальна вартість проєктів складає більше двох мільйонів гривень.  Як зазначив міський голова Василь Козак, за наявності фінансових ресурсів подібні роботи будуть виконані і в інших закладах освіти громади.

Всього ж, як поінформувала начальник відділу освіти міської ради Галина Рябко, впродовж 2021 року на реконструкцію освітніх установ витрачено майже 28 мільйонів гривень. Більшу частину коштів вдалось залучити завдяки небайдужій позиції міського голови Василя Козака та активній підтримці народних депутатів України Валерія Божика та Володимира Козака.

За повідомленням Галини Рябко, в закладах освіти громади презентовано повноцінне 4-х тижневе меню для школярів, куди входять всі продукти, необхідні для щоденного раціону учнів. Вартість харчування прогнозовано становить для закладів загальної середньої освіти – 25 грн., для закладів дошкільної освіти – 35 грн. Безкоштовним гарячим харчуванням охоплено 577 діток пільгових категорій, за кошти батьків харчуються – близько двох тисяч учнів. Галина Іванівна звернула увагу на те, що смак їжі залежить від кухаря, адже продуктовий набір постачають у всі школи однаковий.

«Наше основне завдання – в першу чергу забезпечити гарячим харчуванням дітей, сім’ї яких, в силу різних ситуацій, опинилися в складних життєвих обставинах, дітей пільгових категорій, та вчасно виявляти таких школярів, адже правильне харчування в дитинстві є запорукою міцного фізичного та психічного здоров’я людини протягом всього життя» - зазначив міський голова Василь Козак. Також Василь Васильович вкотре наголосив на персональній відповідальності директорів закладів освіти за якість харчових продуктів, які вони приймають від постачальників та використовують в шкільному меню.

Про вимоги до організації харчування в освітніх закладах говорив начальник Сокирянського управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Іван Лисий. Іван Миколайович поінформував керівників закладів освіти громади щодо впровадження діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

На засіданні колегії також розглянуто питання про стан готовності закладів освіти до осінньо-зимового періоду. Як зауважила начальник відділу освіти міської ради Галина Рябко, заклади освіти Сокирянської громади, завдяки активній підтримці міського голови Василя Козака, одні з перших в області підписали договори на постачання природного газу. Наразі газопостачання доступне у всіх освітніх установах громади, які використовують цей вид опалення.

Ряд питань розглянуто протокольно.

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь