На черговому засіданні постійної комісії міської ради розглянуто звернення громадян зі сфери земельних відносин

Дата: 16.11.2021 15:00
Кількість переглядів: 260

16 листопада 2021 року під головуванням Віталія Ладана відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благострою, де було розглянуто близько трьох сотень звернень громадян.
 Участь в роботі взяли начальник відділу регулювання земельних відносин та екології Наталія Ожеван та керівник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Оксана Вітковська.

В ході засідання, зокрема,  приділено увагу питанням, які стосувалися затвердження Детальних планів окремих територій у селах Михалкове та Кормань, а також  надання дозволу на розробку проектів з землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність громадянам серед яких і учасники бойових дій, а також сім’ї, які проживають з батьками на одному погосподарському номері.

Під час засідання начальник відділу регулювання земельних відносин та екології Наталія Ожеван звернула увагу на те, що Урядом затверджено нову методику нормативної грошової оцінки земель. Уніфікований підхід передбачає визначення нормативної грошової оцінки земельної ділянки як добутку площі земельної ділянки на норматив капіталізованого рентного доходу за одиницю площі, а також п'яти коефіцієнтів, що характеризують регіональні та зональні фактори місцеположення земельної ділянки, її місцеположення, цільове призначення земельної ділянки, її належність до певної категорії земель, а також індексацію нормативної грошової оцінки за період від затвердження нормативу капіталізованого рентного доходу до дати проведення оцінки.

Вивчили депутати і список громадян, яким заплановано надати дозвіл на розробку технічної документації щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на підставі сертифікатів на земельну частку (пай).

Члени постійної комісії підтримали питання про надання дозволу на викуп окремих земельних ділянок жителькою міста Сокиряни та про затвердження проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок з подальшою передачею у приватну власність. Також окрему увагу приділено зверненням громадян, яким заплановано затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), з метою уточнення площ масивів, які були передані на підставі Декрету Кабінету Міністрів України від 26 грудня 1992 року.

Розглянули депутати і питання про затвердження технічних документацій щодо поділу та об’єднання земельних ділянок та щодо інвентаризації земель комунальної власності. Окрім того, йшлося й про передачу окремих земельних ділянок в оренду та у власність, а також про припинення дії деяких договорів оренди та встановлення меж земельного сервітуту.

Низку звернень громадян відхилено у зв’язку з не повним пакетом документів.

Погоджені членами постійної комісії питання буде винесено на чергову тринадцяту сесію Сокирянської міської ради восьмого скликання.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь