Обговорено питання діяльності державного підприємства «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України №67»

Дата: 19.11.2021 11:06
Кількість переглядів: 261

Про забезпечення надходжень до місцевого бюджету йшлося в ході наради, яка відбулась в Сокирянській міській раді при міському голові Василю Козаку. Зокрема, обговорено питання сплати основних податків та зборів державним підприємством «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України №67», яке є одним із найбільших промислових виробників на території Сокирянської громади.

Участь у нараді взяли секретар міської ради Любов Степаненко, секретар виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, начальник фінансового управління міської ради Наталія Настасій, начальник державної установи «Сокирянська виправна колонія №67» Геннадій Мартинюк, директор державного підприємства «Підприємство державної кримінально-виправної служби України №67» Олег Беркута, начальник відділення поліції №1 міста Сокиряни Сергій Лунга, начальник Сокирянського відділу Державної виконавчої служби у Дністровському районі Ярослав Сандуляк, а також керівники підприємств, які на договірних засадах співпрацюють з державним підприємством «Підприємство державної кримінально-виправної служби України №67» та фінансисти підприємства.

Як зазначила начальник фінансового управління Сокирянської міської ради Наталія Настасій, наразі державне підприємство «Підприємство державної кримінально-виправної служби України №67» має заборгованість по сплаті податків з доходів фізичних осіб у сумі трохи більше двох мільйонів гривень, 60 % з яких спрямовується до місцевого бюджету. Окрім того, за даними профільних органів, за підприємством наявна заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску у розмірі близько чотирьох мільйонів гривень, а також податку на додану вартість - 12 мільйонів гривень. З яких, 8 мільйонів – недоїмка, а 4 мільйони – нараховані за її несплату штрафні санкції.

«Ситуація з наявною заборгованістю більше ніж складна» - зазначив міський голова Василь Козак. «Особливу стурбованість викликає наявність боргів зі сплати єдиного соціального внеску, оскільки ці платежі є обов'язковими для того, аби людям, які працюють на підприємстві, в подальшому відпрацьований період був зарахований до стажу та обрахований для призначення пенсії. Несплата ЄСВ - порушення прав та законних інтересів людей. Даний факт неприпустимий і вирішити ситуацію з погашенням заборгованості перед Пенсійним фондом України потрібно невідкладно, оскільки це долі людей» - наголосив міський голова.

«Неприпустимою є також несплата інших податків та зборів до бюджету, в тому числі і ПДФО, більша частина якого, а це понад 1 мільйон двісті тисяч гривень, спрямовується до місцевого бюджету. В умовах масового поширення інфекції Covid-19 ці кошти можна було б спрямувати на забезпечення потреб КНП «Сокирянська лікарня», яка нині має нагальну потребу у забезпеченні медикаментами, виробами медичного призначення, лабораторними реактивами, а також у додаткових коштах на оплату комунальних послуг» - зауважує Василь Козак.

«Питання належного функціонування основних сфер життєдіяльності громад покладено на місцевий бюджет. Яким чином будуть працювати лікувальні заклади, школи, садочки, установи соціальної сфери – залежить від рівня наповнення місцевого бюджету. Держава максимально зменшила дотації громадам, оскільки фахівці профільних міністерств та відомств обрахували по кожній громаді можливості наповнення податкової бази і довели дані, що громада може самостійно себе утримувати, якщо в повній мірі будуть сплачуватись всі податки і збори. Враховуючи такий стан справ, факт функціонування на території громади великого промислового підприємства, яке не сплачує основні податкові зобов'язання – неприпустимий» - наголошує Василь Васильович. «Наше завдання знайти шляхи погашення заборгованості, яка наявна у підприємства, та забезпечити його належну роботу в подальшому» - додає він.

Учасники наради дійшли висновку, що для того, аби підприємство працювало з великими промисловими замовниками необхідно збільшити видобуток та виробництво продукції, яку реалізує підприємство. Для реалізації цього завдання необхідно залучати не тільки найману працю, але й потужну техніку, яка дасть можливість скоротити час видобутку, переробки та відвантаження сировини.

Відтак, за результатами наради керівництву державного підприємства «Підприємство державної кримінально-виправної служби України №67» рекомендовано розробити поетапний план виходу підприємства з ситуації, що склалась, нарощення потужностей виробництва та розвитку підприємства.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь