Процес розробки проекту Стратегії розвитку Сокирянської територіальної громади вийшов на стадію завершення

Дата: 19.11.2021 13:09
Кількість переглядів: 277

Сьогодні, 19 листопада, в залі засідань Сокирянської міської ради відбулось підсумкове засідання робочої групи з розробки Стратегічного плану розвитку Сокирянської міської територіальної громади. Участь у роботі взяли секретар міської ради Любов Степаненко, заступник міського голови Оксана Бабій, заступник голови Дністровської районної державної адміністрації Лариса Селезньова, начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та комунальної власності міської ради Андрій Маркевич. В.о.директора Агенції регіонального розвитку Чернівецької області Олексій Грушко презентував проект Стратегії розвитку Сокирянської територіальної громади.

Як зауважив Олексій Олександрович, Сокирянська територіальна громада одна із перших серед територіальних громад Чернівецької області завершує процес розробки важливого для успішного та перспективного розвитку громади документу. Сокирянська громада – одна з найбільших громад Буковини, яка має потужний ресурсний потенціал та вигідне географічне розташування. Відповідно - володіє низкою вагомих переваг для реалізації різноманітних проектів та залучення інвестицій.

Основними цілями Стратегії розробники визначили - забезпечення умов для сталого розвитку агропромислового комплексу громади; створення сприятливих умов для розвитку бізнесу та промисловості; покращення комфорту та безпеки для жителів громади. В рамках впровадження стратегічних цілей передбачено реалізацію низки проектів, фінансування яких можна буде здійснювати не тільки коштом місцевого бюджету, але й за асигнування з обласного та державного бюджетів. Також Стратегією розвитку окреслено низку заходів, реалізацію яких можна впроваджувати за рахунок залучення інвестицій.

Як наголошує начальник відділу економічного розвитку, залучення інвестицій та комунальної власності міської ради Андрій Маркевич, наразі в профільних відомствах та міністерствах йде мова про те, що залучити кошти державного бюджету на реалізацію будь-яких соціальних проектів будуть мати змогу тільки ті громади, які матимуть відповідним чином розроблену та затверджену Стратегію розвитку.

Після проведення громадського обговорення проекту Стратегічного плану розвитку Сокирянської міської територіальної громади та врахування всіх внесених жителями зауважень та пропозицій, документ буде винесено на розгляд депутатів Сокирянської міської ради для відповідного погодження.

Окрім того, в.о.директора Агенції регіонального розвитку Чернівецької області Олексій Грушко мав зустріч з Сокирянським міським головою Василем Козаком, в ході якої обговорено основні проекти, передбачені Стратегією розвитку для реалізації в найближчій перспективі.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь