Відбулось чергове засідання комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам Сокирянської територіальної громади

Дата: 24.11.2021 12:04
Кількість переглядів: 353

23 листопада 2021 року під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала відбулось чергове засідання комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам Сокирянської територіальної громади. Участь в роботі взяли керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, керівники окремих профільних структурних підрозділів міської ради, представники податкового органу та державний інспектор з контролю за використанням та охороною земель відділу номер 2 Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області.

В ході засідання розглянуто акт обстеження земельної ділянки, яка розташована у місті Сокиряни. Відповідно до акту, на день обстеження, в Реєстрі речових прав на нерухоме майно відсутня інформація про наявність документів на право користування зазначеною земельною ділянкою, зокрема, що стосується укладеного договору оренди землі.

Попередньо з приватного підприємства, господарські будівлі та споруди якого знаходяться на вказаній ділянці землі, відповідно до Постанови Північно-західного апеляційного господарського суду, було стягнено кошти орендної плати на користь Сокирянської міської ради за період з 06.02.2020 по 31.03.2021 року, які підприємство сплатило в повному обсязі.

Однак, суб’єкт господарювання так і не розпочав оформлення документів на право користування земельною ділянкою комунальної власності та продовжує її використовувати без правовстановлюючих документів, що є порушенням Земельного кодексу України.

Тож, за результатами розгляду, комісією визначено збитки, нанесені землекористувачем, у вигляді 3 % від нормативної грошової оцінки землі, що становить більше 264 тисячі гривень.

Акт, розглянутий комісією з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам Сокирянської громади, буде винесено на розгляд чергового засідання виконавчого комітету міської ради.

Нагадаємо, що вказана комісія створена з метою збільшення надходжень від плати за землю, захисту майнових прав міської ради від несумлінних землекористувачів, що ухиляються від вчасного укладання договорів оренди та недопущення безоплатного використання земельних ділянок комунальної власності, що призводить до втрат міського бюджету, а також визначення та відшкодування збитків, завданих Сокирянській територіальній громаді в наслідок порушення порядку землекористування.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь