Валерій Божик відвідав заклади освіти Сокирянщини

Дата: 24.11.2021 09:29
Кількість переглядів: 269

В рамках робочого візиту до Сокирянської територіальної громади народний депутат України Валерій Божик спільно з міським головою Василем Козаком, головою Дністровської районної ради Олександром Янчаком та депутатом Чернівецької обласної ради Лілією Бортич відвідав заклади освіти та об'єкти соціальної сфери. Зокрема, Валерій Іванович побував у закладі дошкільної освіти «Барвінок» міста Сокиряни, де за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, які спрямував Кабінет Міністрів України за поданням народного депутата здійснено капітальний ремонт приміщення. Зокрема, в установі замінено дах, відремонтовано та пофарбовано фасад, здійснено ремонт, укріплення та облаштування декоративною плиткою фундаменту, здійснено благоустрій території – влаштовано декоративною плиткою, а також замінено покриття на літніх павільйонах. Нині заклад дошкільної освіти – приклад кращих європейських традицій господарювання та розвитку. Як зауважив Валерій Божик, Сокирянська громада – один з кращих прикладів господарювання на благо людей та в першу чергу – підростаючого покоління.

Окрім того, Валерій Іванович відвідав парк відпочинку в місті Сокиряни, де здійснено влаштування пішохідних доріжок. На ці потреби, за поданням народного депутата, було спрямовано трохи більше одного мільйона гривень. Роботи з реконструкції парку перебувають на стадії завершення.

Гості побували й в закладі дошкільної освіти «Чебурашка» в селі Романківці. В установі за сприяння Валерія Івановича здійснено капітальний ремонт зовнішньої каналізації, а також встановлено сучасну систему очистки стічних вод «Біотал». Система дозволяє очищати каналізаційні стоки за допомогою бактерій активного мулу. Після подібної обробки стічну воду можна використовувати повторно - у якості технічної води.

Також було відвідано Романковецький ліцей ім. академіка К.Ф.Поповича. В рамках реалізації проекту «Спроможна школа для кращих результатів» тут здійснено ремонт коридорів та внутрішніх приміщень центрального корпусу закладу. Як зауважив Валерій Божик, Романковецький ліцей, як і решту закладів освіти Сокирянщини – приклад господарського підходу керівництва громади та бажання директорів та колективів установ зробити умови перебування в них дітей зручними та комфортними. Гарним прикладом є благоустрій території як Романковецького ліцею, так і закладу дошкільної освіти «Чебурашка», які облаштовані силами трудових та батьківських колективів. Дивує своїм різнобарв’ям та креативним підходом розпис коридорів Романковецького ліцею, який також здійснено працелюбними руками педагогів закладу.

Побували гості також в Сербичанському навчально-виховному комплексі, де нинішнього року за кошти освітньої субвенції здійснено капітальний ремонт харчоблоку, повністю замінено меблі та обладнання.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь