Відділ з питань соціального захисту населення міської ради працює над підвищенням життєвого рівня найбільш вразливих верств населення

Дата: 29.11.2021 09:42
Кількість переглядів: 232

Соціальна сфера була і залишається своєрідним індикатором суспільно-економічного стану не тільки громади, але і всієї країни. Від якості і своєчасності послуг, які надає держава через соціальний захист формується і авторитет органу місцевого самоврядування.

Тож відділом з питань соціального захисту населення Сокирянської міської ради вживаються всі необхідні заходи, аби жителі громади, які потребують соціальної підтримки вчасно отримували всі необхідні допомоги та послуги.

Лише впродовж січня-жовтня 2021 року відділом, через програмний комплекс «Соціальна громада» опрацьовано 1046 заяв мешканців Сокирянщини щодо нарахування житлових субсидій та соціальних допомог, які передані  для подальшого опрацювання в управління соціального захисту населення районної державної адміністрації.

Окрім того, протягом цього часу розглянуто і більше чотирьох сотень звернень громадян щодо надання одноразової грошової допомоги за рахунок Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян «Турбота». Переважна більшість звернень надійшла від жителів, які мають онкологічні захворювання. Також люди звертаються за наданням матеріальної допомоги на лікування дітей, ішемічної хвороби серця, серцевої недостатності, гіпертонічної хвороби та цукрового діабету, а також у зв'язку із складним матеріальним становищем. За результатами розгляду звернень впродовж десяти місяців 2021 року надано матеріальну допомогу на загальну суму 292 тисячі 600 гривень.

Всього ж  на сферу соціального захисту населення громади від початку року спрямовано 10 мільйонів 696,8 тис.грн.

«Ми повинні вчасно реагувати на звернення громадян та вживати вичерпних заходів для того, аби вирішити  їх соціальні проблеми» - зазначає міський голова Василь Козак.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь