Відтепер пенсії та субсидії можна оформити на порталі Дія

Дата: 30.11.2021 10:09
Кількість переглядів: 342

Призначення та перерахунок пенсії, оформлення субсидії та довідки про страховий і трудовий стаж тепер доступні на порталі Дія. Мінцифри презентувало 7 нових соціальних послуг у Дії.

Йдеться на офіційному веб-порталі Уряду.

Субсидії — друга за популярністю держпослуга після зміни місця реєстрації. Раніше, щоб оформити субсидію, треба було йти у ЦНАП, заповнювати заяву, приносити купу папірців. Зараз достатньо подати заяву на порталі Дія та підписати своїм КЕП. 30 хв на заповнення — і жодної ксерокопії документа. Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії. Крім того, субсидія на більшість видів послуг ЖКГ продовжуватиметься автоматично, якщо у людини протягом року нічого не змінилося.

Призначення та перерахунок пенсій також можна зробити на порталі Дія, не витрачаючи жодної хвилини в чергах. Заповнюєте анкету, завантажуєте необхідні документи та надсилаєте заявку. Процес максимально автоматизований, щоб кожен міг це зробити. Скоротили кількість документів, полів для заповнення та час на очікування. Треба зазначити, який вид пенсії ви хочете отримувати та в який спосіб — на банківську карту чи у відділенні пошти. Далі заявка потрапить на розгляд у Пенсійний фонд автоматично.

ОК-5 та ОК-7 — одні з найпопулярніших довідок в Україні. Це довідки про трудовий та страховий стаж. Вони потрібні при оформленні на роботі або для призначення пенсії, нарахування лікарняних. Тепер їх можна згенерувати на порталі Дія в декілька кліків. Нікуди ходити для цього не потрібно. Те саме стосується і витягу з Реєстру застрахованих осіб та довідки про доходи пенсіонера. У декілька кліків можна отримати всю актуальну інформацію. На порталі Дія не треба буде подавати ніяких додаткових папірців. Необхідна довідка сформується та надійде на вашу електронну пошту.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь