За перебування неповнолітніх у громадських місцях після 22.00 несуть відповідальність батьки та власники закладів

Дата: 06.12.2021 10:06
Кількість переглядів: 285

Днями  начальник служби у справах дітей Сокирянської міської ради Інна Мельник та головний спеціаліст Олена Тимчук, поліцейський офіцер громади Костянтин Пилипчук  спільно з інспектором ювенальної превенції сектору превенції Дністровського районного відділу поліції Юрієм Мельником здійснили профілактичний рейд «Нічне місто». Зокрема, фахівці відвідали заклади відпочинку в селах Ломачинці, Білоусівка, Михалкове, Сербичани, Романківці та Гвіздівці з метою перевірки перебування в них неповнолітніх після 22.00 години та продажу їм алкогольних та тютюнових виробів. В ході рейду з власниками закладів було проведено профілактичні бесіди та надано рекомендації щодо недопущення знаходження дітей після 22.00 години без нагляду батьків.

В ході проведеної роботи працівниками профільних служб було виявлено факти перебування 6 неповнолітніх в громадських закладах після 22.00 години. Порушення встановлено в селі Ломачинці та в місті Сокиряни.

За словами начальника служби у справах дітей Сокирянської міської ради, відповідальність за перебування дітей у громадських закладах без супроводу дорослих  у заборонений період доби в першу чергу покладається на батьків. 

Працівники правоохоронних органів зауважують, що у випадку перебування неповнолітніх на вулиці після 22:00 год батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дана стаття передбачає попередження або накладення штрафу від 850 до 1700 грн. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 5100 грн.

Відповідно до статті 180-1 вказаного Кодексу порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або від 340 до 850 гривень. Ті самі дії вчинені протягом року повторно передбачають накладення адміністративного стягнення у розмірі від 850 до 1700 гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь