Кулінари закладів освіти громади здобували новий досвід приготування страв у школах

Дата: 09.12.2021 09:43
Кількість переглядів: 361

 

Фото без опису

 

По всій Україні протягом 2020-2021 років активно впроваджується реформа системи шкільного харчування, яка передбачає оновлення застарілої нормативно-правової бази, підвищення контролю за безпечністю харчових продуктів, ресурсне забезпечення шкіл і формування культури здорового харчування.

Відтак, у Сокирянській громаді започатковано модернізацію харчоблоків у закладах освіти, а в шкільному меню заплановано використовувати рецепти відомого кухаря та кулінарного експерта Євгена Клопотенка. Кулінар розробив збірку рецептів нових страв для школярів, а ідею зміни дитячого харчування підтримала перша леді Олена Зеленська.

Тож 08 грудня на базі Білоусівського навчально-виховного комплексу, за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, начальника відділу освіти Галини Рябко, головного бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу освіти міської ради Олени Гуйван, директорів та заступників директорів освітніх установ громади, кухарів шкіл, відбувся майсер-клас за меню Євгена Клопотенка під назвою «CultFood: Як змінити харчування дітей в школі». Презентували проєкт відомого кулінара викладачі професійного-технічного училища №8 міста Чернівці.

В ході заходу було запропоновано внести зміни в харчування школярів, а саме додати в раціон прянощі, замінити шкідливі продукти корисними, що не призведе до втрати смакових якостей. До уваги присутніх донесено рецепти страв розроблених Євгеном Клопотенко та двотижневе меню за збірником кулінара запроваджене у франківських школах.

Після завершення презентації гості разом із ведучими приготували декілька страв, слідуючи рекомендаціям кулінарного експерта.

Довідково: Метою проєкту «CultFood» є підвищення та поширення рівня культури здорового харчування у навчальних закладах. У рамках програми у 2018 році був створений та узгоджений на офіційному рівні рецептурний збірник зі 110 новими стравами для шкільних їдалень. Оновлене меню було запроваджено у 5000 школах по всій країні.

У 2020 році питання покращення харчування у школах України було піднято на державний рівень. Євген Клопотенко та команда CultFood долучилася до робочої групи, створеної за ініціативи Олени Зеленської, яка працює над комплексною реформою шкільного харчування.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь