Сокирянська територіальна громада власними силами здійснює утримання та обслуговування під’їзних доріг до населених пунктів громади

Дата: 09.12.2021 18:34
Кількість переглядів: 404

Дороги загального користування місцевого значення – тобто під’їзні шляхи до населених пунктів Сокирянської громади перебувають на утриманні Чернівецької обласної державної адміністрації. На початку нинішнього року управлінням інфраструктури, капітального будівництва та експлуатації доріг Чернівецької обласної державної адміністрації проведено тендер на визначення підприємства, яке буде здійснювати обслуговування та експлуатаційне утримання зазначених доріг. За результатами електронного аукціону право на цю діяльність на території колишніх Сокирянського, Хотинського та Кельменецького районів отримало товариство з обмеженою відповідальністю «ПБС». На утримання зазначених шляхів, згідно з договором, спрямовано 60 мільйонів гривень.

Однак, від початку 2021 року, незважаючи на погіршення погодних умов та ускладнення руху автотранспорту в осінньо-зимовий період, товариство «ПБС» не вживає жодних дієвих заходів задля розчищення шляхів від снігового покриву та посипання дорожнього полотна піщано-сольовою сумішшю.

Ожеледиця, яка утворилась останніми днями та створила аварійно-небезпечну ситуацію, на дорогах комунальної власності Сокирянщини ліквідується фахівцями комунального підприємства «Сокиряни-благоустрій», за рахунок коштів місцевого бюджету. Посипання піщано-сольовою сумішшю автошляхів державного значення, протяжністю понад 70 кілометрів, здійснює філія «Сокирянський автодор».

Проблемним залишається питання обробки протиожеледною сумішшю під'їзних шляхів до населених пунктів громади товариством «ПБС». Крайня точка дислокації основних матеріалів та техніки товариства розташовується в селі Недобоївці, Чернівецької області, що знаходиться на відстані майже 100 кілометрів від Сокирянської громади. Відтак, підприємство не здійснює належним чином обслуговування автошляхів громади, а спецтехніка товариства не залучається до роботи на території Сокирянщини взагалі.

Оскільки ні власника, ні представника підприємства-підрядника на території громади немає, Сокирянський міський голова Василь Козак звернувся до голови Чернівецької обласної державної адміністрації, як замовника робіт з експлуатаційного обслуговування доріг загального користування місцевого значення Сокирянської громади. Зокрема, стосовно вжиття невідкладних заходів щодо усунення негативних наслідків негоди та забезпечення належних умов для безпечного руху автотранспорту та пересування громадян.

Наразі, забезпечення жителям громади належних та безпечних умов шляхом посипання доріг піщано-сольовою сумішшю здійснюється власними силами старост населених пунктів громади та населення. За наслідком безпосереднього звернення міського голови, матеріали у розмірі 25 тонн солі та 75 тонн піщаної суміші товариство «ПБС» надало, однак для обслуговування 150 кілометрів доріг загального користування місцевого значення даних об’ємів недостатньо навіть на один день. Техніки та фахівців товариство також не забезпечило.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь