На позачерговій чотирнадцятій сесії Сокирянської міської ради розглянуто низку важливих питань із різних сфер життєдіяльності громади

Дата: 14.12.2021 15:33
Кількість переглядів: 340

Під головуванням Сокирянського міського голови Василя Козака, сьогодні, 14 грудня, відбулась позачергова чотирнадцята сесія Сокирянської міської ради восьмого скликання. На пленарне засідання прибули 23 депутати з 26.

Участь в роботі взяли голова Дністровської районної ради Олександр Янчак, секретар міської ради Любов Степаненко, заступники міського голови Іван Гангал та Оксана Бабій, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, керівники окремих структурних підрозділів та комунальних підприємств, установ, організацій міської ради, старости населених пунктів громади та представники засобів масової інформації.

Традиційно засідання розпочалось із нагороджень. Міський голова Василь Козак вручив адміністратору відділу адміністративних послуг управління – Центру надання адміністративних послуг (Центр Дії) Світлані Беженар Подяку Сокирянської міської ради – за сумлінну працю, активну життєву позицію, належне виконання посадових обов’язків та з нагоди ювілейного дня народження.

Далі депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Серед перших – про затвердження програми надання поворотної фінансової допомоги (резервних коштів), що виплачується патронатним вихователям до моменту отримання державної соціальної допомоги на 2021-2024 роки.

Як повідомлялося раніше, на території Сокирянської громади функціонуватиме патронатна сімя.  Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України виконавчі органи міської ради повинні забезпечити за рахунок коштів місцевого бюджету поворотну фінансову допомогу патронатному вихователю для своєчасного забезпечення потреб дитини, влаштованої до патронатної сім’ї, до моменту отримання державної соціальної допомоги.

В ході засідання приділено увагу й питанню передачі прав засновника установи та комунального майна з балансу Новодністровської об’єднаної територіальної громади у комунальну власність Сокирянської міської територіальної громади, зокрема, що стосується Ломачинецького старостинського округу.

Йшлося про розроблення Детальних планів окремих територій у селі Романківці та затвердження змін до робочої документації на проведення капітального ремонту Михалківського ліцею та закладу дошкільної освіти №2 «Барвінок» міста Сокиряни.

11 питань порядку денного стосувались сфери земельних відносин. Зокрема, розглянуто звернення громадян щодо: надання дозволу на викуп земельних ділянок та розробку технічних документацій із землеустрою щодо інвентаризації земель і їх затвердження; затвердження технічних документацій щодо поділу та об’єднання земельних площ, а також експертної грошової оцінки земельної ділянки; передачі землі в оренду та власність; затвердження проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок; припинення дії договорів оренди; проведення земельних торгів у формі електронного аукціону та затвердження умов продажу права оренди на земельну ділянку; встановлення земельного сервітуту.

Підтримали народні обранці й надання дозволу комунальному підприємству «Сокиряни-благоусьрій» на укладання договору фінансового лізингу для придбання спеціалізованої техніки та визначення умов повернення до державного бюджету цільової субвенції на розвиток комунальної інфраструктури.

Особливу увагу приділено питанню внесення змін до міського бюджету на 2021 рік.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь