Обговорено стан розповсюдження коронавірусної хвороби на території громади

Дата: 14.12.2021 16:34
Кількість переглядів: 353

Про стан поширення коронавірусної інфекції на території Сокирянської громади йшлося в ході позачергової чотирнадцятої сесії Сокирянської міської ради, яка відбулась сьогодні, 14 грудня.

Як поінформував директор комунального некомерційного підприємства «Сокирянська лікарня» Олександр Андрійчук, станом на сьогодні у стаціонарних відділеннях, передбачених для лікування хворих з Covid-19, перебуває 60 пацієнтів, вакциновані серед них – 3 людини. У 42 осіб підтверджено діагноз «коронавірус», 14 – очікують результатів ПЛР-тестування. За минулу добу госпіталізовано 8 людей з симптомами коронавірусної хвороби. Наразі, 24 хворих перебувають у важкому стані та потребують постійної дотації кисню, 6 пацієнтів – в реанімації.

Як зауважує Олександр Петрович, кількість хворих, яким потрібна киснева підтримка, не зменшується. Минулого тижня здійснено технічне обслуговування кисневої станції. «Якби не киснева станція, в період пікових навантажень на лікарню, забезпечити всіх хворих кисневими балонами змоги не було б, оскільки для того, щоб доставити їх до медустанови необхідні 7-8 годин, часто це може вартувати чийогось життя» - додає Олександр Андрійчук.

За словами директора «Сокирянської лікарні», пацієнти потрапляють до стаціонарних відділень вже у важкому стані, частою причиною чого є самолікування впродовж декількох тижнів. Наразі у лікувальному закладі перебуває найбільше мешканців міста Сокиряни та сіл Грубна і Білоусівка.

На амбулаторному лікуванні знаходиться 42 жителя громади. Переважно це мешканці міста Сокиряни. Як зазначила директор комунального некомерційного підприємства «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Анастасія Заремська, вакцинувались на Сокирянщині вже майже 14 тисяч громадян.

Медики закликають жителів Сокирянської громади уникати місць масового скупчення людей, дотримуватись соціальної дистанції, носити маски та дезінфікувати руки. Не займайтеся самолікуванням і одразу звертайтеся до сімейного лікаря, якщо відчули симптоми захворювання.

За прогнозами фахівців, чергову шосту хвилю коронавірусу варто очікувати вже в січні.

 

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь