Школярка із Сокирянщини перемогла у Всеукраїнському конкурсі учнівської молоді

Дата: 16.12.2021 17:38
Кількість переглядів: 335

Учениця Селищанського навчально-виховного комплексу Віталіна Новоженя стала однією із переможниць Всеукраїнського конкурсу учнівської молоді «Український борщ – національний бренд української культури». Зокрема, Віталіна перемогла у номінації «Кращий респондент», взявши інтерв’ю у своєї бабусі.

Конкурс проводився з ініціативи комунального позашкільного закладу «Київська Мала академія наук учнівської молоді», за підтримки Національної спілки краєзнавців України, Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Національного музею історії України. Метою заходу, в якому взяли участь понад 250 учнів з усіх куточків України, стали підтримка внесення страви до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО та популяризація нематеріальної культурної спадщини України, зокрема національної кухні через знайомство з її кулінарними традиціями.

За умовами конкурсу учасники повинні були взяти інтерв’ю у мами, бабусі, інших родичів, знайомих та зняти короткий відеофільм (15-30 хв.) щодо приготування борщу за запитальником.

Юних дослідників, які готували оригінальні відео сюжети про історію та особливості приготування борщу в їхній місцевості, оцінювали фахівці в галузі етнології, фольклору, краєзнавства, культурної спадщини та ресторанного бізнесу.

Відрадно бачити таку зацікавленість кулінарними традиціями українського народу серед учнів Сокирянської громади, адже це важлива частина культури, що об’єднує покоління!

Тож вітаємо Віталіну з перемогою та бажаємо натхнення до нових звершень!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь