Урочисто відкрито «Сокирянський агроцентр»

Дата: 21.12.2021 18:10
Кількість переглядів: 420

Кінець 2021 року ознаменувався ще однією чудовою подією для Сокирянщини. Сьогодні, 21 грудня, на базі Сокирянського вищого професійного училища відбулось урочисте відкриття навчально-практичного центру «Сокирянський агроцентр» з підготовки кваліфікованих робітників за чотирма професіями сільськогосподарського напрямку: «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва», «Слюсар-ремонтник», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Водій автотранспортних засобів».

На урочистості завітали народний депутат України Валерій Божик, Сокирянський міський голова Василь Козак, заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ірина Ісопенко, начальник відділу професійної освіти та ліцензування Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації Лілія Бурченко, заступник голови Дністровської районної державної адміністрації Лариса Селезньова, секретар міської ради Любов Степаненко, начальник відділу освіти Галина Рябко, керівники відповідних професійно-технічних училищ області, та представники засобів масової інформації.

З вітальним словом виступив народний депутат України Валерій Божик. Валерій Іванович зазначив, що в умовах жорсткої конкуренції на сучасному ринку праці молодь має довести, що володіє на високому рівні відповідними знаннями, уміннями, навичками. Тому перед державою постає завдання - формування такого механізму державного регулювання молодіжного сегменту ринку праці, який би забезпечував: всебічну взаємодію зацікавлених сторін (органів державного управління, закладів професійної освіти, роботодавців і молоді) у розв’язанні проблеми молодіжного безробіття і професійно-кваліфікаційного дисбалансу ринку праці.

Своєю чергою міський голова Василь Козак додав, що відкриття такого потужного аграрного центру на базі Сокирянської громади, яка є сільськогосподарським краєм та має постійний попит на кваліфікованих фахівців, є надзвичайно важливим.

«Найголовніше те - що для навчання наших дітей створюються європейські умови, а також можливості працювати на рідній землі і отримувати за це достойну плату».

З нагоди урочистого відкриття навчально-практичного центру за багаторічну сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток професійно-технічної освіти України Грамотами нагороджено директора Сокирянського вищого професійного училища 1998-2014 років Петра Ширінгу та майстра виробничого навчання першої категорії, який вже 37 років передає свої вміння і навички вихованцям Михайла Репеху.

«Сокирянський агроцентр» створений за рахунок державних асигнувань та співфінансування із обласного бюджету. Загалом інвестовано більше чотирьох з половиною мільйонів гривень за які закуплено сучасну сільськогосподарську техніку: трактор, комбайн, сівалку з системою контролю висіву, дискову борону.

За рахунок власних коштів закладу здійснено ремонт приміщення для облаштування навчально-практичного центру на другому поверсі училища.

Такий значимий та корисний для розвитку Сокирянщини проєкт вдалось втілити в життя завдяки активній підтримці народних депутатів України Валерія Божика та Володимира Козака, безпосередній участі голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка та Сокирянського міського голови Василя Козака, ініціативі та наполегливості директора Сокирянського вищого професійного училища Івана Бужака, а також небайдужій позиції окремих представників галузі.

Сучасно обладнаний новітній навчально-практичний центр дозволить значно підвищити якість професійної підготовки здобувачів освіти, слухачів професійно-технічних навчальних закладів області за аграрними професіями, сприятиме підвищенню кваліфікації фахівців підприємств, організацій, установ, впровадженню у навчальний процес новітніх аграрних виробничих технологій із застосуванням інноваційних педагогічних та виробничих технологій.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь