На черговій п’ятнадцятій сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання розглянуто майже чотири десятки важливих питань

Дата: 23.12.2021 16:02
Кількість переглядів: 617

Сьогодні, 23 грудня, відбулась чергова п’ятнадцята сесія Сокирянської міської ради восьмого скликання, яку провів міський голова Василь Козак, за участю голови Дністровської районної ради Олександра Янчака, секретаря міської ради Любові Степаненко, заступників міського голови Івана Гангала та Оксани Бабій, керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко, керівників окремих структурних підрозділів міськради та директорів комунальних підприємств, установ та організацій, старост населених пунктів громади, представників засобів масової інформації.

На пленарне засідання зареєструвались 20 депутатів з 26.

Перед початком розгляду питань порядку денного Василь Козак вручив Подяку Сокирянської міської ради голові Дністровської районної ради Олександру Янчаку – за багаторічну сумлінну працю, активну життєву позицію і громадську діяльність, вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування та з нагоди дня народження.

В ході роботи сесії депутати підтримали призначення директорів двох комунальних закладів культури міської ради: Будинку культури села Василівка та Клубу села Ломачинці; затвердили Статут та Стратегію розвитку Сокирянської  територіальної громади.

Проголосували народні обранці й за затвердження Програми щодо сприяння організації та виконання завдань територіальної оборони в громаді на 2022-2024 роки. Як зазначив начальник штабу – перший заступник командира військової частини А 7220 Валерій Кушнір, враховуючи те, що на території громади розташовані державні кордони та знаходяться важливі об’єкти інфраструктури, створення та діяльність територіальної оборони є вкрай необхідним.

Розглянуто й Програму розвитку комунальної організації «Дирекція з обслуговування майна Сокирянської міської ради» на 2022-2024 роки та питання щодо реорганізації комунального підприємства «Сокирянський трудовий архів» шляхом перетворення його у комунальну організацію.

Затвердили депутати і розширений перелік адміністративних послуг, які надаються через управління ЦНАП та підтримали ідею створення індустріального парку «Сокирянський» та затвердили його Концепцію.

Також, в ході пленарного засідання, передано в установленому порядку з балансу міської ради на баланс комунального підприємства «Сокиряни-благоустрій» результати виконаних робіт по капітальному ремонту тротуарних доріжок по вулицях Грушевського, В. Стуса та Покровській та по реконструкції центрального парку міста Сокиряни.

Значна частина питань порядку денного стосувалася звернень громадян у сфері земельних відносин, які попередньо детально опрацьовані постійною комісією міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою. Низку звернень з вказаної сфери перенесено на чергову сесію Сокирянської міської ради восьмого скликання з метою довивчення поданих матеріалів.

Окрім того, депутати підтримали встановлення на 2022 рік мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на території громади а також порядок розподілу орендної плати за користування комунальним майном.

Йшлося й про виконання плану роботи міської ради на 2021 рік та затвердження плану роботи ради на 2022 рік.

В ході роботи сесії депутати міської ради восьмого скликання проголосували за звернення до Президента України та до Чернівецької обласної ради.

Особливу увагу приділено питанню внесення змін до міського бюджету на 2021 рік та ухвалено рішення щодо бюджету Сокирянської громади на 2022 рік.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь