У Сокирянській громаді розпочинає свою роботу поліцейський офіцер

Дата: 23.12.2021 16:19
Кількість переглядів: 580

В рамках реформування Національної поліції у Сокирянській територіальній громаді стартував всеукраїнський проєкт «Поліцейський офіцер громади». Як повідомлялося раніше, Сокирянська територіальна громада першою серед громад Чернівецької області продемонструвала готовність до участі в проєкті та виконала всі вимоги для його успішного впровадження.

У місті Сокиряни в приміщенні Центру надання адміністративних послуг вже функціонує поліцейська станція та почав нести службу на території перший «шериф». Ним став старший лейтенант поліції Костянтин Пилипчук.

Сьогодні, 23 грудня, в ході чергової п’ятнадцятої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання, перший заступник міського голови Іван Гангал офіційно представив поліцейського офіцера громади.

Костянтин Пилипчук родом із села Коболчин. До зайняття нової посади працював інспектором патрульної поліції у Чернівецькій області та дільничим офіцером поліції у Вашковецькій територіальній громаді. Костянтин Пилипчук успішно пройшов відбір кандидатів та вдало склав всі іспити із вивчення спеціалізованого курсу у Харківському Національному університеті внутрішніх справ.

Сокирянська міська рада виділила з місцевого бюджету кошти, у сумі 400 тисяч гривень, на придбання автомобіля для офіцера, а також облаштувала, згідно з встановленими вимогами, приміщення для роботи фахівців.

Всього ж на території Сокирянщини свою роботу здійснюватимуть 6 офіцерів. Працювати вони розпочнуть в місті Сокиряни, а по завершенню проєкту поліцейські станції також функціонуватимуть в селах Романківці та Білоусівка.

Наразі ще два майбутні офіцери Сокирянської громади розпочали вивчення спеціалізованого курсу у Харківському Національному університеті внутрішніх справ. По завершенню навчання, в разі успішного складання всіх іспитів та одержання сертифікатів, офіцери приступлять до несення служби.

Зауважимо, серед основних завдань поліцейського офіцера громади –оперативне реагування на звернення громадян, здійснення досудового розслідування кримінальних поступків у формі дізнання, слідкування за безпекою дорожнього руху та дотриманням правил благоустрою мешканцями підпорядкованої території, а також підтримання партнерських стосунків з жителями та установами громади. Тобто «шериф» спрямований на безпеку та захист населення. Він не залучатиметься до спільної роботи поліції та участі в чергуваннях у відділенні. Офіцер стане повноправним представником своєї громади, а, відтак, і звітуватиме він не тільки перед керівництвом поліції, але й перед самою громадою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь