Непрацюючі члени малозабезпечених сімей можуть отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи

Дата: 28.12.2021 11:58
Кількість переглядів: 521

З січня 2022 року непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні,  мають можливість отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи, а за необхідності – безкоштовне навчання. Про це повідомляють в Чернівецькому обласному центрі зайнятості.

         Допомога, розміром до 15 мінімальних зарплат, є безвідсотковою та поворотною – її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Фінансова допомога надається лише на оплату витрат на закупівлю обладнання та матеріалів, – зазначають у відомстві.

Для сприяння організації підприємницької діяльності, центри зайнятості надають особам, які виявили бажання отримати фінансову допомогу та зареєстровані як безробітні, за їх згодою, профорієнтаційні послуги, консультації з питань провадження підприємницької діяльності та організовують для них професійне навчання відповідно до законодавства.

Для отримання фінансової допомоги особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, розробляє бізнес-план та подає визначений перелік документів. Питання про надання фінансової допомоги вирішується комісією. Після прийняття рішення про надання фінансової допомоги, безробітний створює юридичну особу чи реєструється як фізична особа-підприємець впродовж 30 календарних днів з дати отримання повідомлення про ухвалене комісією рішення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь