Прийнято головний фінансовий документ Сокирянської громади

Дата: 29.12.2021 16:57
Кількість переглядів: 592

В ході чергової п’ятнадцятої  сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання, яка відбулась днями, депутати прийняли головний фінансовий документ Сокирянської громади – бюджет на 2022 рік.

Зокрема, доходи міського бюджету у 2022 році заплановано у сумі 316 мільйонів 923 тисячі 700 гривень. З них, понад 312 мільйонів – доходи загального фонду, а саме: надходження від сплати податків, офіційні трансферти, дотації та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Понад чотири мільйони гривень – заплановано доходів спеціального фонду – надходження від сплати окремих видів податків, які спрямовуються на спеціальний фонд.

Відтак, видатки у наступному році заплановано наступним чином. На галузь освіти передбачено понад 214 мільйонів гривень. На сферу охорони здоров'я депутати спрямували понад 14 мільйонів гривень, на соціальний захист та соціальне забезпечення – трохи більше 13 мільйонів гривень, на розвиток фізичної культури і спорту – майже 3 мільйони. Сфері культури і мистецтва передбачено понад 17 мільйонів гривень. На житлово-комунальне господарство – близько 6 мільйонів гривень. За словами фінансистів, дефіцит бюджету складає 39 мільйонів 680 тисяч гривень. Резервний фонд міського бюджету закладено у розмірі 500000 гривень.

Фінансування Сокирянської лікарні, а саме оплата комунальних послуг, придбання медичних товарів та послуг, поточні ремонти приміщень, техніки, систем водо- та енергопостачання, водовідведення, постачання кисню, продуктів харчування для стаціонарних відділень та інше в 2022 році знову ж таки повністю покладено на бюджет громади. Варто зауважити, що стрибки цін на природній газ та  енергоносії наразі суттєво визначають забезпеченість у коштах місцевого бюджету. Якими вони будуть в наступному році – поки невідомо. Якщо ж порівняти бюджет 2021 та 2022 років, то вартість енергоносіїв збільшились майже на 150 %. Чи не зростатимуть ціни на ці види комунальних послуг й надалі – не прогнозовано.

«Не дивлячись ні на що, ми мусимо забезпечити безперебійне постачання світла, води, опалення до відділень лікарні, організувати хворим харчування, належну роботу реанімаційного відділення та інших стаціонарних відділень установи незалежно від того лікуються там сьогодні люди чи ні» - зазначив міський голова Василь Козак.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь