Відбулось засідання колегії відділу освіти Сокирянської міської ради

Дата: 29.12.2021 17:28
Кількість переглядів: 538

Сокирянський міський голова Василь Козак взяв участь у засіданні колегії відділу освіти міської ради, яка відбулась сьогодні, 29 грудня, за участю директорів навчальних закладів громади.

На порядку денному розглянуто низку важливих для функціонування галузі питань. Зокрема, йшлося про стан медико-санітарного забезпечення в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, а також про порядок організації інклюзивної форми навчання. Обговорювали освітяни також підсумки проведення другого етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад;  підсумки проведення ІІ-ІІІ етапів XXII міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та XI міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Особливу увагу було приділено питанню організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти громади. «Моя принципова позиція, щоб діти в школах і садочках харчувались повноцінно і збалансовано» - наголосив міський голова Василь Козак. Він попередив керівників закладів освіти про персональну відповідальність за якість продуктів та їжі, яку готують дітям. «Якість шкільного меню контролюватиму особисто» - додав Василь Васильович.

За даними фахівців відділу освіти, наразі в закладах загальної середньої освіти безкоштовно харчується 630 дітей громади. Це, зокрема, діти – сироти; діти, позбавлені батьківського піклування, діти із сімей, які згідно з чинним законодавством віднесені до категорії малозабезпечених; діти з особливими освітніми потребами; діти із сімей, які з різних причин опинились у складних життєвих обставинах; діти, батьки яких є учасниками Операції об'єднаних сил, а також діти вимушених переселенців.

Кошти на забезпечення харчування вказаних категорій учнів спрямовуються з місцевого бюджету. Вартість шкільного обіду становить 20 гривень.

«Я особисто спробував обід, який готують для учнів в шкільних їдальнях кількох навчальних закладів. Варто зауважити, що вони дійсно смачні і збалансовані. Якщо діти не їдять їжу в шкільній їдальні – це означає, що кухар не належним чином виконує покладені на нього обов'язки. Я наполягаю на тому, щоб дітям готували смачну і якісну їжу» - додав міський голова.

Як зауважила начальник відділу освіти Галина Рябко, Сокирянською міською радою та безпосередньо міським головою Василем Козаком приділяється велика увага питанню забезпечення належних умов для організації процесу харчування, зокрема, оновленню приміщень харчоблоків у закладах освіти. Тільки нинішнього року повністю оновлено харчоблоки Гвіздовецького ліцею,  Ломачинецької гімназії,  Сербичанського навчально-виховного комплексу, Сокирянського ліцею. Наразі завершуються роботи з ремонту харчоблоків Михалківського ліцею, а також закладів дошкільної освіти «Веселка» та «Барвінок» міста Сокиряни.  В установах також замінено кухонне обладнання та інвентар.

«Наступного року плануємо  відремонтувати харчоблоки закладу дошкільної освіти «Чебурашка» села Романківці та Грубнянського навчально-виховного комплексу» - зауважив міський голова Василь Козак.

За інформацією фахівців, найбільшу частину бюджету громади на 2022 рік передбачено на розвиток сфери освіти, оскільки з кожним роком державна субвенція на забезпечення галузі зменшується. Фахівці профільних міністерств здійснюють розподіл коштів в залежності від кількості дітей. Чим менша кількість дітей, тим менший розмір субвенції. Нинішнього року з державного бюджету Сокирянська громада недоотримала 11 мільйонів освітньої субвенції, у 2022 році розмір субвенції зменшили на 7 з половиною мільйонів гривень. Можливість залучити кошти державних програм мають тільки ті заклади загальної середньої  освіти, які визнані опорними - разом з філіями, або ж заклади, які мають 300 і більше учнів.

В ході роботи колегії Василь Козак наголосив директорам закладів освіти на необхідності проведення роз'яснювальної роботи серед учнів та батьків щодо необхідності дотримання карантинних вимог в період відзначення новорічно-різдвяних свят. «До Сокирянської лікарні щоденно госпіталізують хворих з симптомами вірусної інфекції більше ніж до лікарень міста Чернівці. І всі пацієнти перебувають у важкому стані. Коронавірусна інфекція не зникла і чи поширюватиметься вона масово - в першу чергу залежить від людей» - зазначив Василь Васильович.

Міський голова привітав освітян громади з прийдешніми Новим Роком та Різдвом Христовим. Побажав міцного здоров'я, достатку, благополуччя та добробуту в родинах.

Приємні та надзвичайно зворушливі вітання звучали у виконанні вихованців центру творчості та юнацтва.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь