Дороги комунальної власності громади – один із пріоритетних напрямків роботи міської ради

Дата: 06.01.2022 12:12
Кількість переглядів: 486

Про утримання доріг комунальної власності громади йшлося на нараді, яка відбулась в міській раді при міському голові Василю Козаку, за участю першого заступника міського голови Івана Гангала, заступника міського голови Оксани Бабій, керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко та керівників профільних відділів та служб.

За даними фахівців, загальна протяжність доріг комунальної власності – вулиці, провулки, дороги, які знаходяться на території населених пунктів громади, складає трохи більше 480 кілометрів. Утримання зазначених шляхів входить до компетенції Сокирянської міської ради.

Як зауважує міський голова Василь Козак, для того, аби забезпечити належне утримання та ремонт доріг комунальної власності необхідна спецтехніка, а також відповідні матеріали. Оскільки в переважній більшості ці шляхи мають гравійне покриття – в першу чергу, необхідна піщано-гравійна суміш. Природні ресурси Сокирянщини дозволяють здійснювати видобуток вказаних матеріалів на території громади. Зокрема, відповідний кар'єр розташований в селі Непоротове. Однак, наразі використання ресурсів кар'єру не видається за можливе, оскільки потребує врегулювання питання його територіального визначення. Михалківська сільська рада попередніх скликань землі, які передбачались для відведення під видобуток піщано-гравійної суміші, надала у приватну власність громадянам. Відтак, перш ніж здійснювати видобуток природних ресурсів, необхідно врегулювати використання земельних ділянок передбачених на ці потреби. Зокрема, наразі вирішується питання щодо обміну земельних ділянок громадян на рівнозначні, або ж відшкодування їх вартості.

 

«Ми працюємо над тим, аби для Сокирянської громади було придбано спецтехніку, яку можна буде використовувати для ремонту та утримання доріг комунальної власності» - зазначає міський голова Василь Козак.

Нещодавно за кошти місцевого бюджету придбано новий багатофункціональний екскаватор-навантажувач, який можна використовувати для благоустрою території громади та ремонту дорожньо-транспортної мережі.

Завдяки участі Сокирянської міської ради у програмі Міністерства розвитку громад та територій України, яка передбачає надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, громаді буде надано кошти на здійснення авансового платежу за договором фінансового лізингу на придбання комунальної техніки. Зокрема, на умовах лізингу буде придбано сміттєвоз, самоскид та грейдер.

Як зазначає міський голова Василь Козак, дана техніка є надзвичайно необхідною для потреб Сокирянської громади, особливо для утримання доріг комунальної власності, як в зимовий так  і в літній період.

«Ми знаємо проблеми зі станом доріг комунальної власності громади і працюємо над тим, аби шляхи  були в належному стані» - зауважує міський голова. «Як тільки вирішиться питання з розробкою кар'єру та буде придбано відповідну техніку, ми почнемо працювати над ремонтом доріг та вулиць в селах» - додає він.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь