До уваги суб’єктів декларування Сокирянської міської ради!

Дата: 13.01.2022 10:59
Кількість переглядів: 705

Звертаємо вашу увагу, що 01 січня 2022 року розпочався черговий етап подання щорічних декларацій за 2021 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, який триватиме до  31 березня 2022 року включно.

Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» (далі – Закон), зокрема, посадові особи місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, керівники комунальних підприємств, установ, організацій зобов’язані щорічно подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

Під час заповнення декларацій важливо врахувати зміни, пов’язані із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства.

Для того, аби вам було максимально комфортно розпочати кампанію декларування 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) підготувало оновлену редакцію роз’яснень, що охоплює понад 200 найпоширеніших питань.

З роз’ясненнями можна ознайомитися в Базі знань НАЗК за посиланням https://bit.ly/declaration2022.

З 1 грудня запрацювала нова форма декларації. Для того, щоб ознайомитися з новими блоками та правилами їх заповнення, ви можете скористатися Порядком заповнення декларації.

Нагадуємо, якщо ви або член вашої сім’ї відкрили валютний рахунок в установі банку-нерезидента, то про це потрібно повідомити протягом 10 днів з дня, коли ви або член вашої сім’ї відкрили такий рахунок або з дня, коли вам стало відомо чи повинно було стати відомо про відкриття такого рахунка членом сім’ї. 

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення наступає адміністративна відповідальність за несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Відповідно до статті 366-2 Кримінального Кодексу України наступає кримінальна відповідальність за умисне внесення суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції».

Пропонуємо врахувати рекомендації Національного агентства з питань запобігання корупції щодо застосування антикорупційних норм під час заповнення декларації.

З метою своєчасного заповнення декларації на сайті НАЗК та подання її у належний Законом строк радимо заздалегідь перевірити термін дії та належне функціонування особистого електронного цифрового підпису (ЕЦП).

Перевіряйте усю інформацію, яку вносите до декларації, одержуйте документальне підтвердження, зберігайте усі документи.

Заповнюйте декларацію уважно і у декілька етапів, зберігайте чернетки. Перед накладанням ЕЦП збережіть заповнену декларацію у форматі PDF. Переконайтеся у тому, що декларація відображається в Реєстрі як подана.

Якщо після подання декларації виявили у ній помилку, виправте її. На це дається 7 днів і 3 спроби. Якщо виявили пізніше – повідомте НАЗК через персональний кабінет реєстру.

Враховуючи вимоги антикорупційного законодавства, просимо подати щорічну декларацію у встановлені Законом терміни.

Також, для отримання роз’яснення для заповнення декларації ви можете:

  1. Зателефонувати до Контакт-центру НАЗК, створеного у 2020 році за номером: +38(044)200-06-94. Консультації надаються в робочі дні з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00.
  2. Для отримання технічної допомоги щодо роботи з Реєстром звернутися за адресою support@nazk.gov.ua або заповнити форму зворотного зв’язку на вебсайті НАЗК.
  3. Сокирянська міська рада, за потреби, надає допомогу з питань пов’язаних із отриманням послуг ЕЦП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь