Інформація про стан поширення COVID-19 на території Сокирянської територіальної громади

Дата: 18.01.2022 12:50
Кількість переглядів: 266

Станом на 18 січня 2022 року в стаціонарних відділеннях КНП «Сокирянська лікарня» перебуває  78 пацієнтів з ознаками вірусної інфекції.

У 58 осіб підтверджено діагноз «коронавірус», 20 – очікують результатів ПЛР-тестування. За минулу добу госпіталізовано 12 людей з симптомами коронавірусної хвороби.

За даними медиків, 24 пацієнти перебувають у важкому стані, 36 хворих використовують кисневі концентратори, 7 людей – в реанімації.

Звертаємо увагу жителів Сокирянщини, що у Чернівецький області офіційно підтверджено циркуляцію штаму «Омікрон». Наразі фахівцями визначено такі основні симптоми, які найчастіше зустрічаються у хворих на вказаний штам:

  • нежить;
  • головний біль;
  • втома;
  • чхання;
  • біль у горлі.

Водночас не виявлено суттєвої відмінності від симптомів штаму «Дельта», який наразі домінує в Україні. У разі зараження на цей штам, разом із вказаними вище симптомами, також спостерігається кашель,  хриплий голос, озноб чи тремтіння, лихоманка, втрата/спотворення нюху та/або смаку тощо. 

Попри те, що симптоми «Омікрону» здаються схожими на застуду, новий штам також може спричиняти тривалі наслідки для здоров’я, госпіталізацію та летальні випадки. Як зауважують медики, наразі вакцинація залишається єдиним ефективним способом, аби вберегтись від важких наслідків хвороби.

Дорогі мешканці Сокирянської громади, вкотре закликаємо вас уникати місць масового скупчення людей, дотримуватись соціальної дистанції, носити маски та дезінфікувати руки! Пам’ятайте, хворобу легше попередити, аніж лікувати.

Бережіть своє здоров’я!

Варто зауважити, що станом на сьогодні Чернівецька область перебуває у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки. Такі дані наводить Міністерство охорони здоров'я України. У краї перевищено один із індикаторів поширення COVID-19 – коефіцієнт виявлення випадків інфікування. Він підвищився до 20,5%. Рішення про перехід області у «червону» зону ухвалює Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь