Передбачені законодавством податкові платежі повинні сплачуватись вчасно та повною мірою

Дата: 25.01.2022 17:15
Кількість переглядів: 655

На цьому наголосив міський голова Василь Козак в ході наради, де обговорювалось питання  забезпечення надходжень до місцевого бюджету.

Зокрема - сплати основних  податків та зборів  державним підприємством «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України №67».

Участь у нараді взяли заступники міського голови Іван Гангал та Оксана Бабій, секретар виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, начальник фінансового управління міської ради Наталія Настасій, начальник відділу регулювання земельних ресурсів та екології Наталія Ожеван, начальник державної установи «Сокирянська виправна колонія №67» Геннадій Мартинюк,  директор державного підприємства «Підприємство державної кримінально-виправної служби України №67» Іван Мороз, начальник Сокирянського відділу Державної виконавчої служби у Дністровському районі Ярослав Сандуляк, начальник Кельменецького відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкових ризиків ГУ ДПС у Чернівецькій області Альбіна Гладка.

Як уже зазначалось раніше, підприємство державної кримінально-виправної служби України №67 є одним із найбільших промислових виробників на території Сокирянської громади. Поряд з цим, установа має  заборгованість по сплаті податків з доходів фізичних осіб у сумі близько трьох мільйонів гривень, 60 % з яких спрямовується до місцевого бюджету. Окрім того, за даними профільних органів, за підприємством наявна заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску та податку на додану вартість. Загалом до бюджетів різних рівнів підприємство заборгувало майже 25 мільйонів гривень.

«Питання належного функціонування основних сфер життєдіяльності громад покладено на місцевий бюджет. Яким чином будуть працювати лікувальні заклади, школи, садочки, установи соціальної сфери – залежить від рівня наповнення місцевого бюджету. Держава максимально зменшила дотації громадам, оскільки фахівці профільних міністерств та відомств обрахували по кожній громаді можливості наповнення податкової бази і довели дані, що громада може самостійно себе утримувати, якщо  повною мірою будуть сплачуватись всі податки і збори. Враховуючи такий стан справ, факт функціонування на території громади великого промислового підприємства, яке не сплачує основні податкові зобов'язання – неприпустимий» - наголошує Василь Васильович. «Наше завдання знайти шляхи погашення заборгованості, яка наявна у підприємства, та забезпечити його належну роботу  в подальшому» - додає він.

Міський голова наголосив керівництву державного підприємства «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України №67» на необхідності неухильного виконання норм чинного законодавства в частині сплати всіх податкових зобов'язань та обов'язкових платежів. В першу чергу тих, які гарантують захист прав та законних інтересів людей.

Учасники наради обговорили  оптимальні шляхи врегулювання ситуації, що склалась. Зокрема, неухильної сплати поточних платежів, визначених законодавством, а також погашення наявної заборгованості.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь