Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції у Сокирянській громаді залишається напруженою

Дата: 04.02.2022 12:48
Кількість переглядів: 240

На цьому сьогодні, 04 лютого, наголосив директор комунального некомерційного підприємства «Сокирянська лікарня» Олександр Андрійчук в ході засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Сокирянської міської ради, яке відбулось під головуванням першого заступника міського голови Івана Гангала, за участю секретаря міської ради Любові Степаненко, керуючої справами виконавчого комітету Ауріки Мойсеєнко. За повідомленням Олександра Петровича, наразі у стаціонарних відділеннях з ознаками коронавірусної інфекції перебуває  78 жителів громади. За минулу добу госпіталізували 13 людей.

Як зауважує Олександр Андрійчук, госпіталізують до лікарні, в основному, громадян, які вже не можуть самостійно дихати та яким потрібна постійна дотація кисню. Всього ж, киснем забезпечити в медустанові можуть не більше 120 хворих. За словами медика, велика навантаженість наразі спостерігається і на лабораторії, які проводять тестування щодо виявлення вірусу. Щодня сюди звертається чи не найбільша кількість громадян від початку пандемії.

На амбулаторному лікуванні з діагнозом Covid-19 знаходиться 232 хворих. Про це повідомив заступник директора комунального некомерційного підприємства «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Дмитро Гайдей.

Як зауважують фахівці, це ще не пік хвилі захворюваності на коронавірус серед населення. За попередніми прогнозами, зростатиме кількість хворих щонайменше впродовж наступних півтора-два тижні. Штам вірус, який нині розповсюджується по Україні, маскується під звичайну застуду, вражаючи верхні дихальні шляхи. Найшвидше ним можна заразитися повітряно-крапельним шляхом, особливо під час чхання.

Тож медики та органи влади закликають жителів громади дотримуватись карантинних правил. Уникайте місць масового скупчення людей, дотримуйтесь соціальної дистанції, носіть маски та дезінфікуйте руки. Пам’ятайте, хворобу краще попередити, ніж лікувати.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь