В громаді триває робота у напрямку здійснення самоврядного контролю за охороною та використанням земель комунальної власності

Дата: 04.02.2022 13:02
Кількість переглядів: 261

Робочою групою у складі фахівців Сокирянської міської ради за участю першого заступника міського голови Івана Гангала проводиться аналіз використання земель комунальної власності відповідно до укладених юридичними та фізичними особами договорів оренди. Наразі, фахівці обстежили ділянки в селах Волошкове, Ожеве, Ломачинці, Гвіздівці, Романків та продовжують роботу на території міста Сокиряни.

За результатами проведеної роботи виявлено факти використання земельних ділянок без зміни категорії угідь. Тобто фізичні та юридичні особи користуються ділянками, які мають одне цільове призначення, а використовуються для інших цілей. Як зауважують фахівці відділу муніципальної інспекції Сокирянської міської ради, зміна категорії угідь комунальної власності здійснюється виключно за погодженням власника – міської ради.

Матеріали стосовно виявлених порушень направляються на розгляд комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам Сокирянської територіальної громади. За результатами розгляду наданих матеріалів до місцевого бюджету залучено недоотриманих коштів у формі орендної плати на суму близько 600 тисяч гривень.

Як зауважує перший заступник міського голови Іван Гангал, фізичні та юридичні особи, які орендують землі комунальної власності громади, повинні користуватись ними з дотриманням норм чинного законодавства.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь