Громадяни мають право подати декларацію на отримання податкової знижки до 31 грудня 2022 року

Дата: 17.02.2022 09:28
Кількість переглядів: 823

Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за минулий рік можуть подати податкову декларацію до контролюючого органу до 31 грудня 2022 року.

До відома платників: до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою (їх покупця (отримувача), а також копіями договорів, за їх наявності, в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги) (п.п. 166.2.1 Кодексу). Копії зазначених документів (крім електронних розрахункових документів) надаються разом з податковою декларацією, а оригінали цих документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку.

Звертаємо увагу, що для подання декларації громадянами та мінімізації помилок при її заповненні в «Електронному кабінеті платника»  ДПС працює електронний сервіс із заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи платниками податків – фізичними особами в електронному вигляді. В розділі «Податкова декларація про майновий стан і доходи» можна сформувати декларацію з частковим заповненням на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та відомостей щодо об'єктів нерухомого, рухомого майна. Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які мають особистий ключ кваліфікованого електронного підпису.

Платникам слід знати, якщо до кінця поточного року платник ПДФО не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2021 року та не подасть податкову декларацію до контролюючого органу, таке право на наступні податкові роки не переноситься.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь