У Сокирянській центральній бібліотеці відбувся вечір-реквієм з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 18.02.2022 10:08
Кількість переглядів: 295

Щорічно, вже вісім років поспіль, 20 лютого в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні - відважних українців, які загинули під час Революції Гідності в Києві.

Аби віддати данину пам’яті людям, які поклали своє життя за честь, за волю, за право бути українцем і за свою Батьківщину, та згадати ті сумні події, в Центральній бібліотеці Сокирянської міської ради відбувся вечір-реквієм «Зростаємо патріотами своєї країни», який провела бібліотекар Анастасія Кружкіна  за участю учнів 8-А класу Сокирянського ліцею та їх класного керівника Мельника Олександра Миколайовича.

Гостем заходу став учасник подій на Майдані – Олексій Васильович Якушевський, який поділився спогадами під час перебування на Майдані, про оборону територій, яку тримали не один день, про побратимів, біль та страх в очах мітингувальників. Як доказ тогочасних подій, Олексій Васильович приніс на зустріч майданівські перепустки, фотографії, бейджики, замітки, прапори з автографами майданівців, власні нагороди та численні подяки.

Присутні вшанували пам'ять про загиблих на Майдані хвилиною мовчання…

У виконанні учнів прозвучали патріотичні поезії, також школярі ознайомилися з постійно діючою книжковою виставкою «Благословенна та держава, що має відданих синів», яка містить документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані, а також зі світлинами Героїв Небесної Сотні.

Герої не вмирають, тому, що живуть в пам’яті і серцях нашого народу, здається вони з небес дивляться за всім, що відбувається на землі і щиро хочеться, щоб їх самопожертва була недаремною, а мрія про щасливу, процвітаючу Україну збулася!


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь