Благополуччя дітей – першочергове завдання не тільки профільних служб, але й відповідальність кожного з нас

Дата: 21.02.2022 11:51
Кількість переглядів: 256

Про роботу з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах та проживають на території Сокирянської територіальної громади, йшлося в ході позачергового засідання виконавчого комітету міської ради, яке відбулось днями, під головуванням міського голови Василя Козака.

Як поінформувала начальник служби у справах дітей міської ради Інна Мельник, на території громади проживає близько 8343 дітей, на обліку у профільної служби перебуває 58 діток із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.  

Одним із першочергових завдань діяльності профільного відділу є захист законних інтересів юних жителів громади, їх соціальне забезпечення, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, вчиненню дітьми правопорушень. В зазначеному напрямку роботи одним з найголовніших чинників є раннє виявлення родин, які потребують сторонньої допомоги, з метою профілактики сімейного неблагополуччя, своєчасного виявлення проблем та надання відповідної якісної підтримки. Тож впродовж 2021 року було проведено 89 рейдових виїздів, в ході яких було обстежено умови проживання 312 дітей із сімей, які з тих чи інших причин, опинилися в складних життєвих обставинах.

«Неприпустимо, щоб в двадцять першому столітті діти не мали елементарних умов для належного проживання та розвитку, в першу чергу це стосується харчування» – зазначив міський голова Василь Козак. З метою соціальної підтримки діток вразливих категорій,  службою у справах дітей міської ради регулярно проводяться святкові та благодійні акції для дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, які проживають у складних життєвих обставинах. Також недавнім часом від команди благодійного фонду  «Я Майбутнє України» малозабезпечені родини  Сокирянської громади отримали одяг, іграшки, речі першої необхідності та взуття.

Окрім того, у грудні 2021 року, на території Сокирянщини було запроваджено послугу патронату над дитиною, що являє собою тимчасовий догляд за дитиною в сімї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками, складних життєвих обставин.

Активізація діяльності суб’єктів соціальної роботи щодо своєчасного виявлення юних жителів громади, які мешкають у несприятливому для повноцінного розвитку середовищі, триває.  

«Благополуччя дітей, які проживають у сімях зі скрутним матеріальним становище, - першочергове завдання не тільки профільних служб, але й відповідальність кожного з нас» - наголосив міський голова Василь Козак.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь