Члени постійної комісії зі сфери земельних відносин розглянули більше 500 звернень громадян

Дата: 21.02.2022 12:21
Кількість переглядів: 232

 

Сьогодні, 21 лютого, під головуванням Віталія Ладана, відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин, природокористування, планування територій, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою. За участю начальника відділу регулювання земельних відносин та екології Наталії Ожеван, керівника відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Оксани Вітковської, розглянуто близько трьох десятків питань порядку денного, які охопили понад п’ять сотень звернень громадян у сфері земельних відносин.

Зокрема, члени постійної комісії опрацювали питання щодо розроблення та затвердження Детальних планів окремих територій у селі Романківці; вивчили матеріали щодо надання дозволу на викуп земельних ділянок та розробку технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на підставі сертифікатів на земельні частки та у зв’язку із сформованими земельними ділянками.

Йшлося й про надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель в окремих населених пунктах та щодо поділу та об’єднання земельних ділянок, а також дозволу на розробку проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність та оренду (шляхом поділу земель комунальної власності, а також у власність, як працівникам соціальної сфери). З даного питання ухвалено рішення низку звернень жителів громади відхилити у зв’язку з недотриманням граничних норм безоплатної приватизації земельних ділянок на території Сокирянської громади, прийнятих в ході п’ятої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання.

Члени постійної комісії розглянули й питання про затвердження технічних документацій із землеустрою щодо: встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості); інвентаризації земель комунальної власності; поділу та об’єднання земельних ділянок; встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу їх в оренду; технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Опрацьовано й перелік земельних ділянок комунальної власності, які будуть виставлятися на земельні торги окремими лотами та проведення торгів у формі аукціону з продажу права оренди та права власності. 

В ході засідання йшлося також про затвердження проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх в оренду; про прийняття у комунальну власність окремих площ; про підтвердження права комунальної власності на землі; про припинення терміну дії терміну договорів оренди земельних ділянок та припинення права постійного користування земельною ділянкою; про встановлення земельного сервітуту; про передачу земельних ділянок в оренду та власність; про продовження (поновлення) терміну дії договору оренди землі, шляхом укладання додаткової угоди.

Підтримали члени постійної комісії й питання про внесення змін та доповнень до рішень сесій міської ради, які виникли у зв’язку з встановленням коефіцієнта індексації та технічними помилками при присвоєнні кадастрових номерів у Державному земельному кадастрі та відмову у наданні дозволу на розроблення проекту із землеустрою у власність окремим громадянам, які подали на розгляд неправильно оформлений пакет документів.

Погоджені членами постійної комісії питання буде винесено на чергову шістнадцяту сесію Сокирянської міської ради восьмого скликання, яка, нагадаємо, відбудеться 24 лютого.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь