Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини при Сокирянській міській раді

Дата: 21.02.2022 15:26
Кількість переглядів: 236

Сьогодні, 21 лютого, під керівництвом міського голови Василя Козака відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини при Сокирянській міській раді. Участь у роботі комісії взяли секретар міської ради Любов Степаненко, керуюча справами виконавчого комітету Ауріка Мойсеєнко, старости Романковецького, Коболчинського та Корманського старостинських округів.

На порядку денному розглянуто низку питань щодо захисту прав та законних інтересів дітей. Зокрема, членами комісії розглянуто питання про визначення місця проживання дітей біля батька, оскільки матір не виконує належним чином своїх батьківських обов’язків. «Чоловік самостійно виховує чотирьох доньок, забезпечує їм всі необхідні для належного проживання та розвитку умови, працює та намагається забезпечити дітям гідне майбутнє. Якби всі батьки так виконували свої обов’язки, то проблем із сирітством взагалі б не виникало» - зауважив міський голова Василь Козак. «Ця людина – приклад справжнього батька» - додав він. За результатами засідання прийнято рішення визначити місце проживання дітей біля батька. Окрім того, керівникам профільних служб дано доручення сприяти заявнику у питаннях оформлення документів для виплати соціальних допомог на рахунок батька. Батькові рекомендовано звернутись до суду з тим, аби забезпечити стягнення аліментів з матері на користь дітей.

Заслухали члени комісії також звернення матері стосовно надання згоди членами комісії на відмову неповнолітньої дитини від прийняття спадщини після смерті її батька. Йшлося про земельну ділянку, яку батько за заповітом визначив іншому громадянину без урахування інтересів дитини. Відтак, членами комісії прийнято рішення відмовити у задоволенні заяви, оскільки згідно вимог чинного законодавства після смерті батьків неповнолітня дитина має право на частку їх майна, яке перейшло у спадщину. «Наше основне завдання – захист прав та законних інтересів дитини. Коли відчужувалась земельна ділянка інтереси дитини не були враховані» - зазначив міський голова Василь Козак. «При отриманні цієї землі спадкоємцем, визначеним заповітом, законна частка дитини має бути оформлена окремо. При досягненні дівчинкою повноліття вона матиме право прийняти рішення, як з цією часткою вчинити. До досягнення 18 років ми зобов’язані захистити її права та інтереси» - додав міський голова.

Неповнолітню дитину, в інтересах якої розглядалось питання, міський голова повідомив про рішення комісії, а також про її законні права щодо успадкування частки майна батька та його подальшого використання.

Окрім того, членами комісії розглянуто питання про доцільність позбавлення батьківських прав громадянина, який неналежним чином виконує свої обов’язки щодо виховання дітей. Заслухавши всі матеріали, члени комісії вирішили надати батькові термін на виправлення ситуації та налагодження відносин з дітьми. Якщо по завершенню визначеного терміну батько не змінить відношення до дітей та їх потреб, комісія буде змушена прийняти рішення про доцільність позбавлення його батьківських прав.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь