Про роботу Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) заслухали члени виконавчого комітету міської ради

Дата: 22.02.2022 11:07
Кількість переглядів: 243

Про роботу Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сокирянської міської ради за 2021 рік йшлося в ході позачергового засідання виконавчого комітету міської ради, яке днями відбулось  під головуванням міського голови Василя Козака.

Як поінформувала директор установи Наталія Гановська, соціальні послуги жителям громади надаються через п’ять структурних підрозділів: відділення соціальної допомоги вдома; відділення денного перебування для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю інвалідів; відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги; відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян, а також відділення – Центр соціальних служб.

Наталія Миколаївна зазначила, що першочерговим завданням територіального центру є надання допомоги громадян похилого віку, а також особам, які потребують соціального захисту та підтримки. На надання соціальних послуг в територіальному центрі мають право громадяни похилого віку, інваліди, хворі, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, а також особи, які перебувають у складній життєвій ситуації у зв’язку з безробіттям, стихійним лихом, катастрофою ( і мають на своєму утриманні неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів, осіб похилого віку), якщо середньомісячний сукупний дохід їх сімей нижчий ніж прожитковий мінімум для сім’ї.

«Жителі громади, які потребують особливої уваги та підтримки не повинні наодинці залишатись зі своїми проблемами. Ми маємо працювати так, аби люди знали, що  звернувшись до відділень терцентру – отримають тут підтримку, допомогу та догляд» - наголосив міський голова Василь Козак.

Як зауважує Наталія Гановська, на стаціонарний догляд для постійного або тимчасового проживання приймають першочергово одиноких непрацездатних громадян, інвалідів І групи, а також жителів, яким виповнилося понад 60 років, однак догляд за ними в силу різних причин не можуть здійснювати їх діти. Соціальні послуги відділеннями надаються на платній та безоплатній основі. На безкоштовне соціальне обслуговування мають право одинокі непрацездатні громадяни, повнолітні особи з інвалідністю та пенсіонери, діти яких досягли пенсійного віку. Решті громадян послуги відділенням стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян надаються на платній основі згідно тарифів встановлених чинним законодавством України. У відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян, що розташоване в селі Романківці підопічні забезпечені якісним медичним обслуговуванням, повноцінним 4-х разовим харчуванням та належним медичним доглядом.

Впродовж 2021 року послугами відділень територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сокирянської міської ради охоплено 3959 осіб.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь