Депутати Сокирянської міської ради вирішили кошти резервного фонду міського бюджету спрямувати на реалізацію заходів передбачених Програмою щодо сприяння організації та виконання завдань територіальної оборони у територіальній громаді на 2022-2024 ро

Дата: 24.02.2022 14:46
Кількість переглядів: 241

Сьогодні, 24 лютого, відбулась чергова, шістнадцята сесія Сокирянської міської ради восьмого скликання.

На порядку денному депутати розглянули низку важливих для забезпечення життєдіяльності Сокирянської громади питань. Серед основних рішень – кошти резервного фонду у випадку непередбачуваної ситуації спрямувати на фінансування заходів Програми щодо сприяння організації та виконання завдань територіальної оборони у територіальній громаді на 2022-2024 роки.

Місцева рада надала право міському голові Василю Козаку, у разі необхідності, кошти резервного фонду у сумі 500 тисяч гривень спрямовувати на забезпечення першочергових потреб щодо ліквідації наслідків, спричинених непередбачуваними ситуаціями. Як уже повідомлялось раніше, ще в грудні 2021 року Сокирянська міська рада одна із перших на території області прийняла рішення затвердити Програму щодо сприяння організації та виконання завдань територіальної оборони у територіальній громаді на 2022-2024 роки та виділити на забезпечення її заходів кошти у сумі 129 тисяч гривень.

В ході сесії міський голова Василь Козак закликав депутатів міської ради, старост населених пунктів громади та керівників підприємств, установ та організацій не піддаватись паніці та роз'яснити жителям громади необхідність збереження спокою, закликати не породжувати паніку та хаос.

«Ситуація на території громади контрольована. Ми спільно з профільними службами та відомствами вжили всіх необхідних заходів для укріплення основних об'єктів життєзабезпечення громади. Сокирянська лікарня працює в звичному - стабільному режимі, медикаментами та іншими розхідними матеріалами медична установа забезпечена в повній мірі та має необхідний резервний запас» - пояснює міський голова.

Наше основне завдання - зберігати спокій, не панікувати, не поширювати та не користуватись неперевіреною інформацією. Без крайньої необхідності не виїжджати за межі населених пунктів громади, не створювати ажіотажу в магазинах, аптеках, банківських установах, на автозаправних станціях та інших об'єктах життєдіяльності громади. Громадяни, які мають потребу виїжджати за межі населених пунктів при собі повинні мати паспорт громадянина України.

Прохання до всіх жителів громади не одягати камуфльованого або тактичного спецодягу. В період воєнного стану військову форму носять тільки військові. При виявленні на території населених пунктів громади осіб, які вам не знайомі – повідомляти старосту старостинського округу або правоохоронні органи за телефоном 102. Особливо - якщо людина одягнута у камуфльовану форму та має елементи червоних стрічок на одязі.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь