На території Сокирянської громади заборонено продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв та вин столових

Дата: 26.02.2022 15:01
Кількість переглядів: 197

Відповідне рішення прийняли депутати Сокирянської міської ради в ході чергової шістнадцятої сесії Сокирянської міської ради восьмого скликання, яка відбулась 24 лютого.

Підставою для прийняття відповідного рішення стало звернення начальника відділення поліції №1 (м.Сокиряни) Дністровського відділу поліції Сергія Лунги до Сокирянської міської ради. У зверненні йдеться про те, що за останні пів року на території громади сталася низка дорожньо-транспортних пригод, в результаті яких водії загинули, а пасажири отримали тяжкі тілесні ушкодження.

За результатами проведення досудового слідства правоохоронними органами було встановлено, що причинами аварій стало керування водіями транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння. Відтак, правоохоронні органи звернулись до міської ради з клопотанням обмежити продаж алкогольних напоїв на території Сокирянської громади.

Враховуючи позицію правоохоронних органів, з метою запобігання вчиненню адміністративних та кримінальних правопорушень, свавілля, спричиненого зловживанням алкогольними напоями, а також нещасним випадкам та загибелі людей, що виникають за участю осіб, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння, на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» 24 лютого, в ході чергової шістнадцятої сесії, Сокирянська міська рада прийняла рішення заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових в торговельних закладах Сокирянської міської територіальної громади (крім закладів ресторанного господарства) з 18.00 години до 09.00 години.

Вказаним рішенням також обмежено роботу закладів торгівлі на території громади до 22.00. Закладам, які здійснюють діяльність цілодобово, дозволити роботу у нічний час з 22.00 - на виніс.

Дотримання суб'єктами господарювання встановлених заборон буде контролюватись працівниками відділення поліції №1 (м.Сокиряни) спільно з іншими органами, яким, згідно чинного законодавства, надано такі повноваження.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь