Сокирянський міський голова Василь Козак провів нараду з питань організації заходів безпеки території Сокирянщини та населення

Дата: 27.02.2022 14:45
Кількість переглядів: 316

Сокирянський міський голова Василь Козак провів нараду з питань організації заходів безпеки території Сокирянщини та населення. Спільно з військовими, за участю старост населених пунктів громади в черговий раз пропрацьовано основні питання та напрямки роботи.

«Моє завдання, як керівника штабу цивільного захисту населення, - забезпечити спокій та порядок на території громади, захист її населення. Для цього вжито вичерпних заходів. Наголошую, що всі заходи на території Сокирянщини вживаються виключно в інтересах людей» - зазначає міський голова.

- В черговий раз наголошуємо – в країні введено воєнний стан.

- Сьогодні на території Чернівецької області введено комендантську годину. Триватиме вона з 22.00 до 6.00.

- Воєнний стан - це особливий правовий режим, що у разі збройної агресії чи загрози нападу передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки.

- В умовах воєнного стану всі установи, підприємства та організації переходять під безпосереднє управління військового командування та військової адміністрації. Всі рішення приймають військові та надають відповідні розпорядження.

- Звертаємо увагу, що військове командування має право примусово відчужувати майно, що перебуває у приватній або комунальній власності, вилучати майно державних підприємств, державних господарських об’єднань для потреб держави в умовах правового режиму воєнного стану, в установленому законом порядку, та видавати про це відповідні документи встановленого зразка.

- Відмова виконати вимогу військового командування або невиконання заходів правового режиму воєнного стану передбачає відповідальність згідно вимог законодавства, в тому числі - кримінальну.

- В умовах введення воєнного стану військову форму використовують тільки військові. Неприпустимо одягати камуфльований та тактичний одяг цивільному населенню.

- Не дозволено використовувати зброю без відповідного дозволу.

- Заборонено проводити мітинги та масові зібрання.

- Не дозволено організовувати добровільні загони територіальної оборони без відповідного погодження та реєстрації військовими.

- Блокпости та оборонні укріплення встановлюють тільки військові і за їх безпосереднього погодження.

- Неприпустимо збиратись групами осіб та пересуватись лісовими масивами та угіддями.

- Закликаємо не фотографувати та не фільмувати місця розташування військових постів Збройних Сил України та Національної гвардії України, обличчя військових та виставляти в мережу Інтернет.

- Звертаємо увагу, що збором та постачанням гуманітарної допомоги військовим займається виключно Сокирянська міська рада та старостинські округи. Для постачання провізії військовим, з метою запобігання вчиненню диверсій, її в першу чергу необхідно перевірити відповідними службами на якість та відсутність диверсійних елементів.

- Все що потрібно військовим – буде централізовано збиратись Сокирянською міською радою (в тому числі через старостинські округи), перевірятись профільними службами і вже після цього постачатись за потребою.

- Наголошуємо, що діяльність волонтерів, які самовільно збирають провізію для військових - неприпустима.

- Звертаємо увагу, що заходи, які здійснюються Сокирянською міською радою з метою посилення обороноздатності громади та безпеки населення – здійснюються з погодження військових.

Для оборони і безпеки Сокирянщини та її населення вжито вичерпних заходів. Додаткові вказівки щодо дій, в тому числі і населення, будуть даватись виключно військовим командуванням.

Час самодіяльності закінчився. Для забезпечення безпеки території і населення необхідна чітка, злагоджена робота населення та неухильне виконання вказівок військового керівництва.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь