Сокирянська міська рада здійснює контроль за дотриманням підприємцями чинного законодавства в умовах воєнного стану

Дата: 02.03.2022 17:14
Кількість переглядів: 250

За розпорядженням Сокирянського міського голови Василя Козака профільні служби міської ради спільно із працівниками Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області здійснюють перевірки на предмет дотримання підприємцями чинного законодавства в умовах правового режиму воєнного стану. Зокрема, що стосується безготівкових розрахунків покупців за допомогою електронних систем, неприпустимості підвищення цін в закладах торгівлі та заборони на реалізацію алкогольних напоїв.

Як повідомляє Сокирянське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, здійснено низку перевірок в закладах торгівлі громади та вжито відповідних заходів.

Де наявні електронні системи оплати товарів, безготівкові розрахунки здійснюються безперебійно.

Наголошуємо, що на звернення жителів громади до Сокирянської міської ради чи старостинського округу щодо відмови підприємцями здійснювати безготівковий розрахунок – буде вжито вичерпних заходів реагування.

Нагадуємо і на НЕПРИПУСТИМОСТІ підвищення цін в закладах торгівлі громади в умовах правового режиму воєнного стану. Ціни на продукти харчування мають залишатися на рівні цін, що були встановлені станом на 23.02.2022.

Попереджаємо, що на звернення жителів громади щодо неправомірного підвищення цін буде вжито вичерпних заходів реагування.

Окрім того, нагадуємо, що рішенням виконавчого комітету міської ради міської ради, на території Сокирянської громади  ЗАБОРОНЕНО продаж алкогольних напоїв всім суб’єктам господарювання. Відповідне рішення також стосується осіб, які здійснюють реалізацію спиртних напоїв без оформлення відповідної діяльності та наявності ліцензії.

Дотримання встановлених заборон контролюється відповідними органами, яким, згідно чинного законодавства, надано такі повноваження.

У разі звернення жителів громади, щодо недотримання рішення підприємцями, профільними службами вживатиметься заходів реагування згідно норм чинного законодавства.

 

Якщо ви виявили факти вказаних вище порушень, просимо інформувати Сокирянську міську раду за телефонами (03739) 2-01-11, 2-11-71.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь