Понад тисячу людей, вимушених покинути рідні домівки через війну Росії проти України, знайшли прихисток на Сокирянщині

Дата: 09.03.2022 18:19
Кількість переглядів: 231

Сокирянською міською радою вживається вичерпних заходів для того, аби забезпечити для громадян, які прибувають із територій, де проводяться активні бойові дії, належні умови для тимчасового та постійного проживання.

Для людей, які потребують тимчасового житла облаштовані заклади освіти в місті Сокиряни, а також в селі Братанівка. В установах забезпечено відповідні світловий та тепловий режими, наявне водопостачання та водовідведення. Підприємець з міста Сокиряни надала матраци для дорослих, а небайдужі жителі громади для потреб цих людей зібрали постільну білизну, ковдри та подушки, а також матраци.

Їжу готують дбайливі працівники освітніх установ, продукти харчування забезпечують місцеві жителі. Колективи закладів освіти інших населених пунктів, а також мешканці громади долучаються до доброї справи - готують та випікають для сімей, які прибули з інших областей України, солодощі та інші смаколики.

Як зауважують керівники освітніх установ, бувають такі дні, що на базі їх закладів прихистку потребують по 100 осіб одночасно.

Майже пів сотні дітей та дорослих із маріупольського Центру реабілітації дітей та дорослих «Республіка Пілігрім» забезпечено житлом в селі Романківці - на території Церкви євангельських християн-баптистів. Потреби вихованців Центру систематично моніторяться Сокирянською міською радою та за необхідності вчасно поповнюються. Разом зі своїм досвідченим вихователем Василем Миколайовичем дітки регулярно займаються у спортзалі Романковецького ліцею, а за гарної погоди грають у футбол на майданчику місцевої спортшколи. Пастор релігійної громади висловлює щиру вдячність голові Сокирянської громади Василю Козаку за надання неабиякої допомоги у забезпеченні дітей продуктами та іншими важливими речами. Пастор дякує всім, хто піклується про діток, обділених родинним теплом, дарує їм чуйність і доброту своїх сердець.

Надають свої домівки для потреб вимушених переселенців і жителі населених пунктів громади. Люди намагаються створити всі необхідні умови, аби гостям було комфортно на Сокирянській землі. Для потреб вимушених переселенців, жителі Сокирянщини зібрали жіночий та дитячий одяг, дитячі підгузки та харчування, засоби гігієни та інше.

Люди, які змушені покинути власні домівки, вражені щирістю та добротою населення Сокирянщини. «Ми відчули, які ж тут у вас добрі люди» - зазначають громадяни, які за минулі дні, подолавши зі своїми близькими нелегкий шлях із Харкова, Київщини, Дніпропетровщини, Полтавщини, знайшли тимчасовий прихисток в нашій громаді.

«З перших годин і днів ми відчули, які тут гарні, добрі, чуйні люди, як вони стараються для нас, піклуються, привітно ставляться», – зауважила полтавчанка, вчителька-пенсіонерка Любов Василівна. «Навіть важко дібрати слів, щоб висловити нашу велику вдячність за все…».

Ворогу, який прийшов на нашу землю не здолати український народ. Бо ми єдині і дружні.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь