Особливості роботи бюджетних установ в умовах воєнного стану

Дата: 11.03.2022 14:28
Кількість переглядів: 290

Листом Чернівецької обласної військової адміністрації від 02.03.2022 №01.25/18-331 Сокирянську міську раду поінформовано про те, що в умовах воєнного стану на території України роботодавці зобов'язані вжити всіх можливих заходів щодо роботи працівників. Оплата праці працівників бюджетних установ та закладів, що фінансуються з бюджетів, здійснюється з урахуванням вимог Закону України «Про правовий режим воєнного стану», інших законів та нормативно-правових актів України з питань оплати праці. Оплата часу простою регулюється статтею 113 Кодексу законів про працю України. Зокрема, час простою не з вини працівника, оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

Постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 №221 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, в умовах воєнного стану» визначено, що в умовах воєнного стану введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №64 «Про введення воєнного стану в Україні» керівникам державних органів, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, надано право, до припинення чи скасування воєнного стану в Україні, в межах фонду заробітної плати, передбаченого в кошторисі, самостійно визначати розмір оплати часу простою працівників, але не нижче двох третин тарифної ставки встановленого працівникові тарифного розряду (посадового окладу).

Виходячи з вищевикладеного, Сокирянський міський голова Василь Козак провів нараду з керівниками комунальних підприємств та структурних підрозділів міської ради. В ході наради роз'яснено основні положення чинного законодавства та можливі варіанти роботи, сприйнятливі в умовах воєнного стану.

За результатами наради дано відповідні доручення.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь