На Сокирянщині здійснюється моніторинг рівня цін в закладах торгівлі

Дата: 12.03.2022 16:33
Кількість переглядів: 262

Фото без опису

Як зауважують фахівці Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 №223 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. №1548»  на період воєнного стану компетентні органи, в тому числі представники Національної поліції  та Держпродспоживслужби, забезпечують контроль за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на товари, які мають істотну соціальну значущість. Зокрема на: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупу гречану, крупу вівсяну, свинину, яловичину, птицю (тушки курячі), молоко, масло вершкове, сметану, яйця курячі, олію соняшникову, цукор кристалічний, капусту білокачанну, цибулю ріпчасту, буряк, моркву, картоплю, етанол (розчин 96%), нестероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні та інше.

«Штучно завищувати ціни на соціально-значущі товари в умовах воєнного стану – неприпустимо» - на цьому наголошує міський голова Василь Козак. «Вартість товарів в закладах торгівлі не повинна перевищувати 10% від вартості цього ж товару вказаної в документах – накладних».

Відтак, фахівці Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області спільно з працівниками Сокирянської міської ради здійснюють моніторинг цін на товари, які становлять першу необхідність для людей. За результатами  моніторингу, здійсненого на території громади станом на 11 березня 2022 року, ціни на товари, які становлять першу необхідність для людей, коливаються на рівні 10%  понад вартість цих товарів, зазначену в накладних постачальника.

Оперативно здійснюються перевірки продовольчих магазинів, стосовно яких надходять скарги від населення. Поодинокі випадки штучного завищення цін перевіряються та вживаються заходи реагування з тим, аби привести їх у відповідність до вимог чинного законодавства.

Фахівці Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області рекомендують операторам ринку закуповувати харчові продукти у зареєстрованих потужностей виробництва, які мають змогу надати належним чином оформлену накладну на товар, а також документи, які підтверджують якість продукції.

У разі виявлення жителями громади фактів завищення цін на визначені групи товарів  - рекомендуємо звертатись до Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, а також до  Сокирянської міської ради за телефоном (03739)2-01-11. У зверненні необхідно чітко зазначити суб’єкта господарювання, назву магазину та населений пункт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь