Шановні жителі Сокирянщини!

Дата: 29.03.2022 15:38
Кількість переглядів: 354

Звертаємо увагу на те, що стабільна робота комунальних служб, в тому числі підприємств електро-, газо- водопостачання в умовах воєнного стану значною мірою залежить від здійснення населенням та підприємствами оплати за спожиті енергоносії.

Відповідні служби забезпечують постійний доступ до газу, електрики та води. А це безпека та комфорт мешканців Сокирянщини і громадян, які прибули з областей, де тривають активні бойові дії.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2022 року №206 про «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану»,  до припинення чи скасування воєнного стану в Україні забороняється:

- нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені), інфляційних нарахувань, процентів річних, нарахованих на заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги;

- припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

Однак, це не означає, що можна не здійснювати розрахунок за комунальні послуги. Так, штрафні санкції та припинення енергопостачання заборонено, але оплату комунальних послуг необхідно здійснювати, оскільки така оплата передбачена умовами договору з компаніями, які надають послуги.

Зрозуміло, що на територіях, де проходять активні бойові дії, здійснювати розрахунки надзвичайно важко. Але на Сокирянщині народногосподарський комплекс працює, населення отримує заробітну плату. Тому не здійснювати розрахунки за комунальні послуги немає причин.

Тож закликаємо жителів Сокирянщини зробити свій внесок у забезпечення безперебійної роботи комунальних служб, аби вони продовжували роботу та стабільно надавали послуги.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь