Сокирянську громаду відвідав радник Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

Дата: 06.04.2022 18:44
Кількість переглядів: 364

Сьогодні, 06 квітня, Сокирянську територіальну громаду відвідав Сергій Ніжинський – радник Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Спільно з народним депутатом України Володимиром Козаком та міським головою Василем Козаком, Сергій Сергійович відвідав пункти збору гуманітарної допомоги в місті Сокиряни, куди доставляються продукти харчування, одяг, засоби гігієни та речі першої необхідності, зібрані жителями Сокирянщини та небайдужими громадянами і партнерами з країн Європи. З пунктів збору все необхідне постачається до зони активних бойових дій – для потреб військових та населення. Також, Сергій Ніжинський оглянув гірничі виробки (шахти), що в місті Сокиряни, які є найбільшим та найнадійнішим місцем укриття населення на випадок бомбардувань. У приміщенні облаштовано систему енергопостачання, встановлено ліжка, столи, завезено дрова та прилади для обігріву, медикаменти, питну воду та альтернативні джерела освітлення.

Окрім того, урядовець відвідав комунальне некомерційне підприємство «Сокирянська лікарня». В ході зустрічі з керівником закладу обговорено важливі питання функціонування установи в умовах воєнного стану. За сприяння Сергія Сергійовича для потреб медичної установи надано 300 нових матраців та подушок, що дало можливість повністю оновити ліжковий фонд установи. Частину наданих матраців також буде використано для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

Сергій Ніжинський оглянув Сокирянський освітньо-мистецький центр. Як зауважив міський голова Василь Козак, на базі закладу планується розмістити понад 15 установ сфери освіти та культури, а також творчі колективи. Це буде надсучасний об’єкт дозвілля для дітей та дорослих. Сергій Сергійович був вражений потужністю соціально значущого об'єкта.

Окрім того, Сергій Ніжинський побував у Центрі надання адміністративних послуг (Центрі Дія) Сокирянської міської ради, де нині фахівці працюють над видачею довідок внутрішньо переміщеним особам та оформленням соціальних допомог, передбачених державою.

В ході зустрічі було обговорено важливі в умовах сьогодення питання, зокрема, щодо будівництва на території Сокирянської громади житла для внутрішньо переміщених осіб. З поміж іншого, - розглянуто основні організаційні аспекти початку будівництва, а також потенційні місця для спорудження житла.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь