Життєдіяльність громади має продовжуватись!

Дата: 18.04.2022 10:23
Кількість переглядів: 159

На цьому наголосив  Сокирянський міський голова Василь Козак в ході позачергової сімнадцятої сесії міської ради восьмого скликання.

«Сьогоднішні пріоритети змінились у кожного українця, але кожен з нас повинен зробити все необхідне для того, аби підтримувати наших захисників та підтримувати економіку держави, яка всі наявні ресурси спрямувала на боротьбу з агресором та відбудову постраждалих від війни територій» – додав Василь Васильович.

Питання підтримки економіки України, зокрема і що стосується наповнення державного та міського бюджетів, напряму залежить від сплати громадянами податків.

В умовах воєнного стану суттєво змінились обсяги власних надходжень до місцевого бюджету. Зрозуміло, що на територіях, де проходять активні бойові дії, нереально вести бізнес та сплачувати податки. Але на Сокирянщині багато підприємців працюють, відкриті магазини та ринки, громадяни отримують заробітну плату.  Тому закликаємо жителів громади та представників приватного сектору Сокирянщини сплачувати податки, аби підтримати обороноздатність нашої Батьківщини.

«Війна не звільняє від сплати податків, навпаки, у цей важкий час нам необхідно діяти згуртовано та докладати зусиль, аби підтримати економіку» - зауважив міський голова Василь Козак.

Як повідомлялося раніше, наразі з міського бюджету припинено всі капітальні видатки. Окрім першочергових потреб фінансування, а це підтримка Збройних Сил України, транспортування гуманітарних вантажів для потреб військових, допомога населенню, яке перебуває на територіях, де ведуться активні бойові дії та внутрішньо переміщених осіб, залишаються також захищені статті, які потребують постійного фінансування. Це, зокрема виплата заробітної плати медичним працівникам та фахівцям тих сфер громади, які є вкрай необхідними. Обов'язковими статтями видатків також є відшкодування коштів за пільговими рецептами, наданими пацієнтам в рамках програми реімбурсації "Доступні ліки".

Невідкладного фінансування також потребують галузі, які забезпечують належну життєдіяльність Сокирянщини. З початком війни багатьом працівникам бюджетної сфери суттєво знизили заробітну плату, щоб зменшити навантаження на місцеву скарбницю. Однак, її виплата - необхідна норма. Так само повинні здійснюватись заходи з благоустрою території громади, вивезення сміття та побутових відходів, усунення пошкоджень на комунальних мережах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь