На Сокирянщині триває моніторинг цін на соціально значущі товари

Дата: 20.04.2022 14:44
Кількість переглядів: 268

Як повідомлялося раніше, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 №223 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. №1548» на період воєнного стану компетентні органи, в тому числі представники Національної поліції та Держпродспоживслужби, забезпечують контроль за встановленням суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі цін на товари, які мають істотну соціальну значущість.

Відтак, за повідомленням Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, уповноваженими органами впродовж березня-квітня поточного року здійснено 175 рейдів з моніторингу цін на соціально значущі товари. Найбільше перевірок виконано у місті Сокиряни. За результатами моніторингу, здійсненого на території громади протягом вказаного часу, ціни на вироби, які становлять першу необхідність для людей, коливаються на рівні 10% понад вартість цих товарів, зазначену в накладних постачальника.

Також оперативно здійснюються перевірки продовольчих магазинів, стосовно яких надходять скарги від населення. Поодинокі випадки штучного завищення цін перевіряються та вживаються заходи реагування з тим, аби привести їх у відповідність до вимог чинного законодавства.

У разі виявлення жителями громади фактів завищення цін на визначені групи товарів - рекомендуємо звертатись до Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, а також до Сокирянської міської ради за телефоном (03739)2-01-11. У зверненні необхідно чітко зазначити суб’єкта господарювання, назву магазину та населений пункт.

Окрім того, фахівцями Сокирянського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області та уповноваженими органами здійснено виїзди на автозаправні станції, які функціонують на території громади, та  проведено моніторинг цін на бензин, дизельне пальне та газ скраплений для автомобілів. Станом на 18 квітня 2022 року вартість бензину марки А-92 на автозаправних станціях громади складала 33 грн., бензину марки А-95 – 34 грн., ціна дизельного пального – 37,5 грн., газу скрапленого – 28, 35 грн., що відповідає змінам до формули розрахунку максимальної дозволеної ціни пального на автозаправних станціях.

 

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь