Близько 500 освячених пасок, випечених дбайливими господинями Сокирянщини, відправили українським захисникам

Дата: 21.04.2022 15:21
Кількість переглядів: 274

Аби поділитися з нашими захисниками частинкою родинного затишку та національних традицій напередодні одного з головних християнських свят – Великодня, дбайливі господині із різних куточків Сокирянщини власними силами випекли запашні паски та домашнє печиво.

Долучились до великої справи вмілі ґаздині міста Сокиряни та сіл Кулішівка, Гвіздівці, Романківці, Грубно, Вітрянка, Коболчин, Шебутинці, Сербичани, Ломачинці, Білоусівка.

До своєрідного великоднього «кошика» потрапили і традиційні атрибути – крашанки. Вклали душу та найсвітліші почуття в мистецтво розмальовування писанок також вчительські, учнівські, батьківські колективи різних закладів освіти громади, а також креативу додав колектив Центру творчості дітей та юнацтва міської ради. Дбайливий збір писанок серед освітніх установ організовано відділом освіти Сокирянської міської ради.

Щедро поповнило запас великодніх приготувань і товариство «Буковинський сад», яке надало для наших захисників більше пів сотні коробок із яблуками.

Окрім великодніх смаколиків для потреб військових, а також населення, яке наразі вкрай потребує підтримки, із центрального пункту збору провізії, що в місті Сокиряни, спрямовано також гуманітарний вантаж до якого ввійшли: продукти харчування, засоби особистої гігієни, одяг, підгузки, медикаменти, маскувальні сітки. Все це адресовано на запити військових частин Збройних Сил України.

Паски, крашанки, різні смаколики та все зібране продовольство освятив отець Іван із Свято-Успенської православної церкви та благословив у дорогу волонтерів, які зголосились доставити допомогу.

У різні куточки України гуманітарний вантаж, а також великодні листівки виготовлені дітками впродовж акції «Великодні листівки від дітей Сокирянщини – Захисникам України», перевезли Юрій Гром, Іван Яхневич, Василь Зубаль, Олександр Серебрянський, Руслан Романчук та Євген Пленгей, Костянтин Ярмійчук та Леонід Вамуш.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь