Податківцям надано право здійснювати контроль за дотриманням платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін

Дата: 04.05.2022 14:41
Кількість переглядів: 162

Відповідно до Закону України від 01 квітня 2022 року № 2173-IX, який набув чинності з 17.04.2022 року податківцям надано право здійснювати контроль за дотриманням платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) шляхом проведення фактичних перевірок. На сьогодні постановою КМУ від 18.03.2022р. № 311 встановлено, що торговельна націнка на товари, що мають істотну соціальну значущість не повинна перевищувати 10 відсотків. Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

Зокрема, фактична перевірка проводиться за наявності хоча б однієї з таких підстав:

- отримання у встановленому законодавством порядку від державних органів або органів місцевого самоврядування інформації, що свідчить про можливі порушення платником податків законодавства про ціни і ціноутворення;

- отримання письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Під час проведення фактичної перевірки податкові органи мають право отримувати від суб’єктів господарювання документи та/або інформацію, які підтверджують вартість придбання товару, що є предметом перевірки.

Однак, приймати рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій буде Держпродспоживслужба на підставі актів, складених за результатами фактичних перевірок, проведених податковими органами.

У податковій службі області закликають суб'єктів господарювання різних форм власності здійснювати підприємницьку діяльність виключно в правовому полі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь